Dviratininkus džiugino puikus saulėtas oras, o pastarieji susirinkusių žiūrovų dėmesį kaustė įnirtinga kova.

Pagrindinėse 109,2 km lenktynėse pergalę ir Kauno mero taurę iškovojo Venantas Lašinis iš „Staki–Technorama“ komandos. Panevėžietis dar iki finišo likus apie 15 km sugebėjo atsikratyti visų varžovų ir iškovojo solo pergalę. V. Lašinis 109,2 km trasą įveikė per 2 val 40 min ir 3 sek, nuo jo beveik dvi minutes atsiliko ir antras lenktynėse liko Maris Bogdanovičas iš „Rietumu Banka-Riga“, o trečias buvo Eimantas Gudiškis iš „Velomanija–Koldas“ komandos.

„Pabėgimo nuo pat pradžių nesitikėjome, bet nuvažiavo gan didelė grupė. Kiek vėliau ji ėmė mažėti, nes tempas buvo didelis ir galiausiai likome septyniese. Iki finišo likus apie 23 km su Gediminu susitarėme imtis veiksmų. Pirmas į kalniuką atakavo Gediminas, o vėliau kai jo nepaleido, sekė mano kontrataka.

Suplanuotas pabėgimas nepavyko, mane pavijo E. Gudiškis, vėliau prisijungė ir vienas iš latvių komandos. Netrukus nuokalnėje po dar vienos atakos, pagaliau pavyko įgyti pranašumą, o pervažiuoti iki manęs sugebėjo kitas latvis.

Bet vėliau jis ėmė tinginiauti, priekyje padirbdavo tik 5-10 sek, tad pasirinkęs didelę pavarą į kitą kalną atakavau ir nuvažiavau vienas.

Lenktynės išties buvo geros, forma esu patenkintas. Žinoma tai pergalė ne UCI (Tarptautinės dviračių sporto sąjungos) lenktynėse, bet laimėti Lietuvoje visada labai svarbu ir smagu. Žinoma didelis ačiū komandai, be kurios šios pergalės nebūtų. Visuomet be komandos yra daug sunkiau, šiandien tuo galėjo įsitikinti vienas stipriausių grupės dviratininkų E. Gudiškis, kuriam šiandien teko kovoti vienam“, – apie lenktynes pasakojo V. Lašinis.

Komandų įskaitoje pirmą vietą iškovojo „Staki-Technorama“ komanda, antri liko svečių iš Latvijos „Rietumu Banka-Riga“ dviratininkai, trečia vieta tenkinosi „Velomanija-Koldas“ komanda.

Gausiausioje 62,4 km distancijoje nugalėtoju tapo Paulius Paukštis iš „Runglorious Bastards“ komandos, kuris trasoje užtruko 1 val 35 min ir 43 sek. Antrą ir trečią vietas pasidalino 24 sek. nuo nugalėtojo atsilikę Augustas Janulis iš „Utenos DSC“ ir Povilas Grabauskas iš „Vilkaviškio SM DSK“. 62,4 km distancijos komandų įskaitoje visas prizines vietas laimėjo jaunųjų sportininkų ekipos, įveikusios stipriausius veteranų ir mėgėjų klubus. Pirmoje vietoje Utenos DSC komanda, antri liko Vilniaus SC-„Umarai“ dviratininkai. Trečioje vietoje Vilkaviškio SM DSK „Aira“ jaunieji dviratininkai.

Dviračių sporto naujokų distancijoje nepralenkiamas buvo Ignas Gelžinis iš „Juta racing“ komandos. Jis 23,4 km distanciją įveikė per 39 min ir 13 sek. Antras liko Matas Bagočiūnas, o trečias buvo Audrius Skinkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)