Troškinta žuvis sveikai ir gardžiai vakarienei ar pietums. Patiekalas nereikalaujantis daug ingredientų, labai greitai paruošiamas ir sveikas.

Galite naudoti jau pamėgtą žuvies file, nebūtinai menkę. Tiks bet kokia balta žuvis.

3-4 porcijoms reikės:

~300 g menkės file (šviežia ar atitirpdinta)
1 maža žalia cukinija
4 nedidelės bulvės
1 didelė česnako skiltelė
0,5 citrinos
džiovinto rozmarino
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Cukiniją ir nuluptas bulves supjaustyti ~2 cm storio griežinėliais. Bulves sudėti sluoksniu ant vidutinio dydžio puodo dugno, pabarstyti druska, pipirais, tuomet dėti sluoksnį cukinijos, pabarstyti druska, pipirais, po to dėti žuvies gabaliukus, pabarstyti druska, pipirais, džiovintais rozmarinais, ir vėl dėti sluoksnį cukinijos, pabarstyti šiek tiek druska, pipirais, rozmarinais, apiberti susmulkintu česnaku, išspausti citrinos sultis ir įdėti pusės citrinos žieveles.

Viską užpilti vandeniu (kad vos siektų žuvį) ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Puodą uždengti dangčiu. Troškinti ant silpnos ugnies ~40-50 min (kol suminkštės daržovės ir žuvis).

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)