Ne visi žinome, kad norint laikytis dietos visą dieną, yra keletas dalykų, kuriuos atlikus iki pietų, lieknėti bus daug lengviau.

Žadintuve paspauskite „Snausti“

Jeigu suskambus žadintuvui paskausite mygtuką „Snausti“, galėsite mėgautis pusvalandžiu papildomo miego. Jeigu stebite savo svorį, atrodytų idealu atsikelti anksti ryte tam, kad spėtumėte pasiruošti maistą ar pasimankštinti. Tačiau jeigu dėl miego trūkumo dieną pradėsite būdami irzlūs, tikrai gali pristigti ūpo laikytis dietos.

Be to, nuovargio jausmas iš pat ryto reiškia didesnę tikimybę, kad dienos bėgyje suvalgysite daugiau maisto.

Tyrimais įrodyta, kad miego trūkumas veikia hormonų gamybą, dėl ko sulėtėja medžiagų apykaita.

Nevenkite trumpos mankštos

Kai kurie žmonės yra tikri vieversiai ir jiems visiškai nesunku ryte pirmiausiai padaryti mankštą. Tai puikus sprendimas, nes fizinis aktyvumas iš pat ryto stimuliuoja jūsų medžiagų apykaitą, skatina teigiamai veikiančių endorfinų gamybą ir padeda gerai nusiteikti dienai.

Vis dėlto, jeigu esate iš tų, kurie linkę treniruotis po pietų, nėra jokio reikalo versti savęs vos atsibudus pirmiausia skubėti į sporto salę. Tačiau net nedidelė mankšta, tokia kaip dešimt minučių jogos ar bėgimo, „įjungs“ jūsų medžiagų apykaitos procesus.

Jeigu ryte labai trūksta laiko ar paprasčiausiai negalite pakęsti saulės pasveikinimo pratimų ankstyvą rytą, galite pasimankštinti pakeliui į darbą. Paprasčiausiai išlipkite iš autobuso ar traukinio viena stotele per anksti ir likusį kelią iki darbo įveikite pėščiomis – taip save tarsi apgausite ir šiek tiek pajudėsite prieš darbą.

Jeigu ryte galite padaryti tik vieną dalyką, pasirūpinkite užkandžiais

Idealu, jeigu į darbą išeinate su namie paruoštais pietumis savo rankinėje. Tačiau jeigu neturite tam laiko, tuomet bent jau pasiimkite sveikų užkandžių. Visada virtuvės spintelėje turėkite kažką sveiko užkąsti.

Nepamirškite, kad jeigu užkandžiams rinksitės daug cukraus turinčius ar riebius produktus, tai gali sugriauti jūsų dietos planą, tad turėkite po ranka sveikų variantų, tokių kaip riešutai ar vaisiai.

Atitraukite užuolaidas

Įsileiskite į kambarį šviesą iškart, kai tik galite tai padaryti. Ir nepamirškite apie rytinį pasivaikščiojimą.

Manoma, kad ultravioletinių spindulių dozė padeda sinchronizuoti jūsų organizmo laikrodį, dėl ko visu pajėgumu paleidžiama jūsų medžiagų apykaita.

Prieš eidami į darbą suvalgykite kiaušinį

Visi žino, kad geri pusryčiai yra gyvybiškai svarbūs, jeigu vėliau norite atsispirti įvairioms pagundoms. Tačiau saldūs sausi pusryčiai ar skrudinta duona nėra tas maistas, kurio reikia jūsų organizmui, jeigu norite visą dieną laikytis savo gerų ketinimų.

Būtent baltymų ir angliavandenių derinys padės jums jaustis sočiai ir palaikys reikiamą cukraus kiekį kraujyje, tad ant skrudintos duonos dėkite kiaušinį ar graikišką jogurtą su vaisiais.

Gerkite vandenį

Gal ir negalite pradėti dienos be savo rytmetinės kavos puodelio, tačiau taip pat nepamirškite iš pat ryto išgerti didelę stiklinę vandens. Tai taip pat padės sumažinti pilvo pūtimą, dėl ko galite jaustis nemaloniai.

Jeigu vietoj vandens labai norisi vaisių sulčių, į vandenį dėl skonio išspauskite šiek tiek žaliosios ar įprastos citrinos. Taip negausite bereikalingo cukraus ir kalorijų.

Produktai, norintiems plokščio pilvo

Jeigu laikotės dietos, žemiau išvardinti maisto produktai padės jums atsikratyti pilvo riebalų ir mėgautis plokščiu pilvuku:

1. Pilno grūdo duona

Lyginant su balta duona, pilno grūdo duonoje yra keturis kartus daugiau ląstelienos, tris kartus daugiau cinko ir beveik du kartus daugiau geležies. Pilno grūdo duonoje esantys angliavandeniai skyla lėtai per kelias valandas, dėl to išvengiama staigaus cukraus šuolio kraujotakoje.

2. Ankštiniai

Krakmolui atspari amilozė veikia panašiai kaip ląsteliena – ji skatina judėjimą žarnyne ir maitina gerąsias bakterijas.

3. Artišokai

Artišokuose esanti chlorogeno rūgštis padeda detoksikuoti, taip pat skatina tulžies gamybą ir gerina virškinimą.

4. Arbūzas

Tai natūralius diuretikas, kuriame gausu kalio. Jeigu valgysite arbūzus, išvengsite vandens sulaikymo organizme problemos.

5. Sojų pasta

Tai natūralus gerųjų bakterijų šaltinis, kuris labai teigiamai veikia žarnyno sveikatą, įskaitant maistinių medžiagų skaidymą ir absorbavimą. Taip pat jos padeda apsisaugoti nuo virusų ir infekcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)