Produktai:

400 g bulvių,
400 g riebios varškės,
3 kiaušiniai,
sauja svogūnų laiškų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštas aliejaus,
druskos pagal skonį,
lydyto sviesto,
1,5 stiklinės džiūvėsėlių pyragėliams apvolioti.

Kaip gaminti:

1. Varškę sudėkite į rankšluosčiu įklotą kiaurasamtį, pastatykite jį ant lėkštės, varškę iš viršaus pridenkite lėkšte ir paslėkite svoriu. Palikite 2 valandoms.

2. Bulves nuplaukite su šepetėliu, įvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės – apie 30–40 min. Kai atvės, nulupkite ir sutrinkite arba sutarkuokite.

3. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į dubenį su bulvėmis, taip pat įdėkite krakmolą, manų kruopas, įberkite druskos ir suminkykite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 20 min.

4. Kiaušinius kietai išvirkite, smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus, užberkite druskos, pagrūskite piestele, sudėkite virtus kiaušinius ir supilkite aliejų.

5. Užsiberkite ant delno džiūvėsėlių, dėkite šaukštą bulvių masės (ji bus gana lipni), centre uždėkite įdaro su svogūnais ir kiaušiniais. Užlipinkite pyragėlį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

6. Pyragėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu. Kepkite ant vidurinio kaitrumo viryklės, kol jie paskrus iš abiejų pusių. Patiekite šiltus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)