8-10 porcijų reikės:

Pagrindui:

85 g migdolų miltų arba maltų migdolų
55 g šokolado skonio baltymų miltelių
25 g natūralios kakavos
2 šaukštai traškaus riešutų sviesto
5 šaukštai nesaldinto riešutų pieno
1 šaukštas stevijų lapų saldiklio
Žiupsnelis smulkios jūros druskos

Kremui:

500 g lieso tepamojo sūrio
45 g vanilės skonio baltymų miltelių
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų be glitimo arba sezamų miltų
150 g žemės riešutų sviesto, geriausia natūralaus, pvz., „Meridian“
45 g stevijų lapų saldiklio

Tortui papuošti:

100 g juodojo šokolado ir truputis riešutų pieno

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, išklokite pergamentiniu popieriumi 18–20 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais.

Į virtuvinį kombainą sudėkite visus pagrindo produktus ir gerai sumalkite. Sustabdykite kombainą, suspauskite trupinius delne ir, jeigu jie laiko formą, nesubyra, perdėkite į paruoštą formą stipriai spausdami, tolygiai paskirstydami. Spauskite taip, kad pagrindas kelis milimetrus užeitų ant formos kraštų – kraštelis neleis išvarvėti kremui.

Kremui į švarų kombaino indą sudėkite visus produktus ir sumalkite kreminę masę. Supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 40 minučių – pajudinto torto centras turi judėti. Visiškai atvėsinkite formoje. Geriausia, kad pastovėtų šaldytuve per naktį arba bent 4 valandas.

Prieš tiekdami nuimkite formos kraštus, perdėkite tortą ant serviravimo lėkštės ir apliekite šokoladu, išlydytu su keliais šaukštais riešutų pieno. Galite papuošti skrudintais kapotais riešutais.

Patarimas: Jeigu į šokoladą įpiltą pieną sutrauks, nesijaudinkite, įpilkite jo dar truputį ir maišydami pamatysite, kaip jis pavirs į skystą šokoladinį glajų.