4 porcijos

Produktai

3–4 riekės duonos, skirtos skrudinimui
2 valg. š. sviesto
1½ kg bulvių
250 ml pieno
60 g sviesto
125 g manų kruopų
druskos

Gaminimas

Paruošimas: 20 min. › Gaminimas: 30 min. › Iš viso: 50 min.

1. Nupjaustykite duonos plutą, o minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite 2 valg. šaukštus sviesto, jame apkepinkite duonos kubelius, kol taps rusvai-auksiniai. Atidėkite.

2. Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka į dubenį su šaltu vandeniu. Nupilkite vandenį ir nusunkite bulves į švarų virtuvinį rankšluostį.

3. Puode užvirinkite pieną su sviestu ir druska. Maišydami, plona srovele berkite manų kruopas, padidinkite ugnį, kad užvirtų. Gautą masę supilkite į bulves. Išmaišykite kukulių tešlą ir ją pasūdykite.

4. Dideliame puode užvirkite kiek pasūdytą vandenį. Drėgnomis rankomis suformuokite 12 kukulių, į kiekvieną įspausdami po kelis kepintos duonos kubelius. Kukulius virkite ant silpnos ugnies, verdančiame vandenyje 20 min., po to sudėkite į dubenį ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)