6 porcijos
Produktai
800 g morkų
2 valg. š. augalinio aliejaus
50 g manų kruopų
120 ml pieno
1 arb.š. ciberžolės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
3-4 valg. š. maltų džiūvėsių
Gaminimas
Paruošimas:15 min. ›
Gaminimas:40 min. ›
Iš viso: 55 min.
1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepinkite morkas apie 5 min.
2. Supilkite pusę stiklinės pieno ir troškinkite, kol suminkštės, apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
3. Suberkite manų kruopas ir išmaišykite iki vienalytės masės. Įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
4. Kai morkų masė atauš, rankomis formuokite nedidelius kotletukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą (2-3 min. iš kiekvienos pusės).
5. Morkų kotletukus patiekite karštus su padažu ar grietine.
Skanaus!