6 porcijos

Produktai

800 g morkų
2 valg. š. augalinio aliejaus
50 g manų kruopų
120 ml pieno
1 arb.š. ciberžolės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
3-4 valg. š. maltų džiūvėsių

Gaminimas

Paruošimas:15 min. ›
Gaminimas:40 min. ›
Iš viso: 55 min.

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepinkite morkas apie 5 min.

2. Supilkite pusę stiklinės pieno ir troškinkite, kol suminkštės, apie 15 minučių ant silpnos ugnies.

3. Suberkite manų kruopas ir išmaišykite iki vienalytės masės. Įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Kai morkų masė atauš, rankomis formuokite nedidelius kotletukus. Apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą (2-3 min. iš kiekvienos pusės).

5. Morkų kotletukus patiekite karštus su padažu ar grietine.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)