Produktai biskvitui:

7 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros),
0,5 stiklinės cukraus,
2 stiklinės smulkintų lazdyno riešutų arba lazdyno riešutų miltų,
3 šaukštai kvietinių miltų,
3 šaukštai kakavos miltelių,
3 šaukšteliai kepimo miltelių.

Produktai pertepimui:

300 g nesūdyto sviesto, 2,5 stiklinės smulkinto šokolado, 0,5 stiklinės kremo „Nutella“.

Taip pat 1,5 stiklinės sutrintų vaflių.

Papuošimui:

10 „Ferrero Rocher“ saldainių, 3/4 stiklinės lazdyno riešutų arba 3/4 stiklinės sutrintų vaflių.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Apskritas kepimo skardas išklokite folija, patepkite sviestu.

2. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įmaišykite smulkintus lazdyno riešutus.

3. Iki putų išplakite kiaušinius. Lėtai suberkite cukrų, plakite apie 5 min., kol masė pasidarys tirštesnė.

4. Per tris kartu suberkite miltų masę į plaktų kiaušinių masę.

5. Paskirstykite tešlą tolygiai į kepimo formas, kepkite tol, ko įkišus dantų krapštuką jį ištrauksite švarų.

6. Iškepusius lakštus palikite orkaitėje 5 min., tada išimkite ir palikite atvėsti.

Pasigaminkite pertepimą:

1. Ištirpinkite šokoladą, paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Sumaišykite šokoladą, sviestą ir „Nutella“ kremą.

3. Atvėsusius biskvitus perpjaukite perpus.

4. Sutrinkite vaflius, įdėję į maišelį.

5. 3/4 pertepimo kremo palikite papuošimui.

6. Ant biskvito lakšto užtepkite kremo, tada užberkite sluoksnį trintų vaflių. Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitų lakštus.

7. Ant torto viršaus ir iš šonų užtepkite likusį kremą, apibarstykite trintais vafliais, viršų papuoškite „Ferrero Rocher“ saldainiais.

Jei iš karto nevalgysite, įdėkite tortą į šaldytuvą. Prieš patiekdami palaikykite išimtą iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)