Produktai:

3 kg raudonųjų kopūstų (supjaustyti),
20 kadagio uogų (sutrinti arba sumalti),
30 kalendros sėklų (sutrinti ar sumalti kavamale),
300 g obuolių (nulupti ir supjaustyti),
60 g jūros druskos.

Kaip raugti:

Sterilizuokite 2 l talpos stiklainį su užspaudžiamu dangčiu – iš pradžių išplaukite verdančiu vandeniu, paskui įdėkite į 275 laipsnių kaitrumo orkaitę ir palaikykite, kol išdžius.

Visus produktus sudėkite į didelį dubenį. Su mediniu kočėlu trinkite kopūstus ir kitus produktus, kol išsiskirs sultys. Druska paskatins sulčių išsiskyrimą iš produktų.

Kai atsiras šiek tiek skysčio, galima dėti produktus į sterilizuotą stiklainį. Viską sudėkite į stiklainį, iki viršaus palikite 3 cm tarpą. Plastmasine mentele paspaudykite produktus, kad viską apsemtų skystis.

Uždarykite stiklainį ir palikite kambario temperatūroje (toliau nuo tiesioginių saulė spindulių) tris savaites. Tada atidarykite stiklainį ir švariu šaukštu paragaukite, ar daržovės jau pradėjo rūgti.

Po atidarymo stiklainį laikykite šaldytuve. Šaltyje rūgimas sulėtės, tad stiklainis išbus apie mėnesį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)