Produktai:

3,5 – 4 kg morkų,
5 šaukštai skrudintų kuminų,
50 g nesmulkintų džiovintų aitriųjų paprikų,
1 česnako galva (smulkiai supjaustyti),
250 g imbiero šaknies (pusę nulupti, smulkiai supjaustyti, kitą pusę supjaustyti šiaudeliais),
100 g druskos,
2 šaukštai ciberžolės,
žiupsnelis kvapiosios ferulos (asafetidos),
225 g cukraus,
500 ml acto,
3 šaukštai rudųjų garstyčių sėklų,
sauja kvapiosios murėjos (tik lapelių),
500 ml aliejaus.

Kaip gaminti:

Morkas nuskuskite, supjaustykite dideliais gabalais.

Kavamale ar grūstuvėje sumalkite 2 šaukštus kuminų į miltelius, taip pat sumalkite džiovintas aitriąsias paprikas.

Suberkite kuminų ir paprikų miltus į trintuvo indą, sudėkite smulkintą česnaką, imbierą ir druską viską sutrinkite iki tirštos košės konsistencijos, tada suberkite ciberžolę, kvapniąją ferulą ir cukrų, dar kartą pertrinkite. Galiausiai baigiant trinti supilkite actą, kad košė būtų kiek skystesnė.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tada suberkite į jį likusius 3 šaukštus kuminų ir garstyčių sėklas, po 10 sekundžių sudėkite kvapiosios murėjos lapelius. Kai lapeliai pasidarys traškūs, sudėkite košę su aitriąją paprika. Kai masė ims burbuliuoti, sudėkite morkas ir gerai išmaišykite, kad morkos pasidengtų mase. Sumažinkite viryklės kaitrumą. Patroškinkite morkas 15 – 20 min., kad jos suminkštėtų, bet nebūtų ištižusios.

Palikite morkas atvėsti, o tada sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Taip paruoštos morkos gali išstovėti 2 – 3 savaites. Labai skanu su kariu arba uždėti ant duonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)