Produktai:

2 aitriosios paprikos,
2 kg baklažanų,
3 kg pomidorų,
4 geltonos paprikos,
4 žalios paprikos,
4 raudonos paprikos,
1,5 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai acto esencijos,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos.

Kaip gaminti:

1. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Supjaustytus pomidorus sudėkite į puodą su trupučiu vandens, užkaiskite ant nedidelio kaitrumo viryklės. Palaipsniui iš pomidorų ima sunktis sultys. Tada dar 10 min. pakaitinkite, išjunkite viryklę ir palikite pomidorus pravėsti. Pravėsusius, bet dar šiltus pomidorus pertrinkite per sietelį.

2. Pomidorų sultis užvirinkite su prieskoniais, acto esencija, aliejumi, aitriąja paprika (sumalkite mėsmale).

3. Kai viskas užvirs, sudėkite gabalėliais supjaustytus baklažanus ir šiaudeliais supjaustytas paprikas. Virkite 25–30 min.

Karštas daržoves sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite sterilizuotais metaliniais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite, kol atvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją