Reikės:

100 g ryžių,
4 pievagrybių,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnakų,
2 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio petražolių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio prieskonių pagal skonį.

Išvirkite ryžius, tik stenkitės jų nepervirti. Kol ryžiai verda, nulupkite svogūną bei česnaką ir juos smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite česnaką, svogūną ir minutę pakepkite. Po to nuplaukite pievagrybius, juos supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kepančių svogūnų ir česnako.

Šią masę maišydami kepkite, kol pievagrybiai parus. Į tą pačią keptuvę vėliau sudėkite ir ryžius, įberkite druskos, norimų prieskonių ir visa tai kepkite nuolat maišant. Paskutinis akcentas – supjaustytos petražolės, kuriomis apibarstykite paruoštą troškinį. Skanaus!