N. Sturgeon kalbėjo po referendumo, kuriame persvarą pasiekė pasitraukimo iš ES šalininkai (52 proc. prieš 48 proc.), informuoja BBC.

Škotijoje (2014 m. referendumo) rezultatai buvo kitokie – 62 proc. pasisakė už likimą Jungtinėje Karalystėje, 38 proc. norėjo pasitraukti.

N. Sturgeon teigė „be abejonės“ prašysianti parlamento narių neduoti sutikimo.

Interviu BBC laidai „Sunday Politics Scotland“ jos paklausė, ką dabar darys Škotijos parlamentas.

N. Sturgeon, kurios partijai (Škotų nacionalinė partija) priklauso 63-ys iš 129-ių vietų parlamente, atsakė: „Jūs turite omenyje, ar Škotijos parlamentas turės balsuodamas pritarti teisės aktui ar teisės aktams, kuriais JK išstos iš ES? Logiškai mąstant, sunku patikėti, kad jis neturėtų to padaryti. Tiesa, įtariu, kad JK valdžia manys kitaip. Žiūrėsime, kaip baigsis diskusijos“.

Laidos vedėjui Gordonui Breweriui paklausus, ar ji prašytų parlamento balsuoti prieš tokio pobūdžio teisės aktus. Ji atsakė: „Žinoma.“

Ji pridūrė: „Jei Škotijos parlamentas spręs, galvodamas, kas geriausia Škotijai, tada, be abejo, parlamentas gali nebalsuoti už tai, kas neatitinka Škotijos interesų“.

Sekmadienį Škotijos pirmoji ministrė sakė, kad kitą savaitę ji su kolegomis pradės derybas su Briuselio pareigūnais dėl Škotijos likimo ES.

Praėjus dienai po referendumo rezultatų paskelbimo, Škotijos lyderė patvirtino, kad vėl bus svarstoma, ar surengti antrą referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės.

2014 m. rugsėjį Škotijoje vykusiame referendume didesnė dalis škotų balsavo už pasilikimą JK.