Keturioms porcijoms reikės:

4 kiaulienos pjausnių (sprandinės arba nugarinės po 200 g),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 vyšninių pomidorų,
kelių šalavijų lapelių,
800 g bulvių,
4 valg. šaukštų sviesto,
60 g žaliųjų alyvuogių,
600 g špinatų.

Mėsos pjausnius išmušti, apibarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti 2 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus ir apkepinti mėsą. Pomidorus nuplauti, kiekvieną perpjauti per pusę ir išpjauti kotelio pagrindą. Kartu su šalavijo lapeliais suberti į mėsą. Pabarstyti druska ir pipirais ir kepti grilyje.

Bulves nulupti, išvirti, sutrinti košę ir lengvai apkepinti įkaitintame svieste. Pabarstyti druska, pipirais ir suberti žaliąsias alyvuoges.

Špinatus perrinkti, nuplauti ir lengvai apkepinti likusiame aliejuje tol, kol jie pakeis spalvą. Pabarstyti druska ir pipirais.

Bulves su alyvuogėmis ir špinatais išdėti į keturias lėkštes. Ant viršaus padėti po mėsos kepsnį su pomidorais ir šalavijais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)