Aistringai ragindamas, artėjant ketvirtadienio balsavimui, D.Cameronas prašė britų pagalvoti apie ateities kartas, kurioms tektų tvarkytis Britanijoje už Europos Sąjungos ribų, jeigu vadinamoji „Brexit“ stovykla laimėtų.

„Visų pirma yra mūsų ekonomika“, – sakė jis prie ministro pirmininko Dauning Strito rezidencijos Londone.

„Ji bus stipresnė, jeigu mes pasiliksime. Ji bus silpnesnė, jeigu mes pasitrauksime. Ir tai yra didžiulis pavojus Britanijai, britų šeimoms, britų darbo vietoms“, – kalbėjo D.Cameronas.

Didžioji Britanija, penktoji pasaulyje ekonomika, būtų pirmoji valstybė, pasitraukianti iš ES nuo šios Bendrijos įsteigimo prieš 60 metų, jeigu „pasitraukimo“ stovykla laimėtų referendumą.

„Europa nėra tobula“, – sutinka britų lyderis.

„Pagalvokite apie savo vaikų ir anūkų viltis ir lūkesčius, – pridūrė jis. – Jeigu mes balsuosime už pasitraukimą, tada – viskas. Tai – negrįžtama. Mes pasitrauksime iš Europos visam laikui, ir kitoms kartoms teks gyventi su to pasekmėmis“.

D.Cameronas mėgino įtikinti abejojančius, kad Britanija išlieka didi šalis, net būdama 28 narių Bendrijoje.

„Britai nesikrato (darbo), – sakė jis. – Mes įsitraukiame, imame pirmauti. Mes kitokie. Mes padarome darbą“.

Britų lyderis stengėsi pažadinti piliečių orumą, ragindamas laikytis Briuselio.

„Mes nesame kokia nors sena šalis. Mes esame ypatinga šalis, tokia kurios kalba ir vertybės, kurios įtaka jaučiama visame pasaulyje, – sakė D.Cameronas. – Jeigu aš manyčiau, kad pasilikimas ES mus susilpnintų, aš siūlyčiau balsuoti už pasitraukimą. Bet taip nėra. Tai tik padidina mūsų galią“.

Remiantis naujausiais visuomenės tyrimais, dviejų apklausų rezultatai rodo nedidelę „pasilikimo“ stovyklos šalininkų persvarą, o trečios – galimą „pasitraukimo“ šalininkų pergalę.

Paskutinių šešių visuomenės apklausų suvestinė, kurią atliko svetainė WhatUKThinks, rodo, kad abi stovyklos yra po 50 proc. pasidalinusios rinkėjų palaikymą.

Tačiau šešių pagrindinių lažybų bendrovių svetainės prognozuoja, kad „pasilikimo“ stovykla turi beveik 80 proc. galimybę laimėti.