Kopūstų sultys

Kopūstų sultyse esanti siera, chloras ir jodas sudaro junginius, kurie valo virškinamojo trakto gleivinę. Be to, šios sultys turtingos organinių rūgščių, gerinančių virškinimą, teigiamai veikiančių baltymų apykaitą ir kalcio pasisavinimą, stabdančių cukraus ir kitų angliavandenių virtimą riebalais.
Kopūstų sultyse yra askorbo rūgšties ir B grupės vitaminų, teigiamai veikiančių nervų sistemą. Kopūstų sultys taip pat vartotinos sergant opalige, užkietėjus viduriams.

Imbierų arbata

Imbierų arbata gerina virškinimą, malšina pilvo skausmus, spazmus, gerina medžiagų apykaitą. Stiprina imunitetą, tonizuoja ir padeda peršalus.

Klasikinis imbierų arbatos receptas būtų toks: litrui vandens atpjaukite 4-5 cm, nulupkite ją ir susmulkinkite. Užvirkite vandenį, sudėkite imbierą ir virkite 10 minučių. Perkoškite. Imbiero poveikiui sustiprinti įberkite šiek tiek juodųjų pipirų, cinamono ir citrinos.

“Žaliasis kokteilis”

Žaliųjų daržovių (salotų, agurkų, salierų, špinatų) gėrimas iš organizmo pašalina toksinus, saugo kepenis nuo pesticidų ir sunkiųjų metalų poveikio.

Kraujagysles stiprinantis salieras pasižymi vitaminų B, B2, PP, aminorūgščių, karotino ir mangano gausa. Švieži krapai - vitamino C ir mineralų šaltinis. Agurkų sultys iš organizmo šalina cholesterolį, gerina virškinimą.

Medaus ir citrinų gėrimas

Valant organizmą tokį gėrimą rekomenduojama gerti ryte, nieko nevalgius. Pavasarį į jį galima dar įpilti 1-2 šaukštus beržų sulos, įberti žiupsnelį raudonųjų pipirų. Pakeiskite šiuo gėrimu rytinį kavos puodelį ir jūsų kraujagyslės taps stiprios bei elastingos. Tiesa, vanduo neturėtų būti karštesnis kaip 40 laipsnių, priešingu atveju, vitaminas C suirs.

Vynuogių sultys

Vynuogėse gausu vitaminų A, C ir B, yra ir kalio, geležies, magnio, sieros. Jos reguliuoja medžiagų apykaitą, gerina virškinimą, šalina iš organizmo šlakus, valo kraują ir kepenis.

Vienos kekės baltąsias vynuoges, nuluptą apelsiną, arbūzo minkštimą ir pundelį mėtų sumalkite smulkintuvu. Toks gėrimas puikiai tiks iškrovos dienai. Šis tirštas gėrimas atstoja 30 proc. ląstelienos paros normos, mažina cholesterolio kiekį, stabdo uždegiminius procesus, šalina toksinus.