Grybus nuvalykite ir gerai nuplaukite. Jei dideli, supjaustykite, bet ne per smulkiai. Tada dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir kaitinkite iki virimo. Kai užvirs, pamaišydami nugriebkite putas ir dar kelias minutes pavirkite, tada nukoškite. Palikite atvėsti.

Išvirkite marinatą. Į vandenį dėkite lauro lapelį, juodųjų pipirų žirnelių ir druskos - tiek, kad būtų šiek tiek sūriau nei sriuba. Pavirkite 15 minučių ir palikite atvėsti.

Kai marinatas atvės, grybus sudėkite į indą, kuriame raugsite - tinka emaliuotas puodas, senoviška molinė puodynė ar medinė statinaitė, jei grybų turite labai daug ir turite sąlygas laikyti. Užpilkite šaltu marinatu ir gerai išmaišykite. Į tarpus prikaišiokite krapų šakelių - jos suteiks malonų skonį.

Grybus uždenkite švaria marle ar kitu audiniu ir gražiai užkaišykite kraštelius. Tai užraugtus grybus palaikykite dieną kambario temperatūroje, kad raugas pradėtų vaikščioti. Tada paslėkite lėkštute, uždėkite ant viršaus švarų akmenį ir padėkite šaltai. Svarbu stebėti, kad grybai visą laiką būtų apsemti skysčio. Jeigu jo trūksta, ims gesti, taigi išvirkite dar marinato arba tiesiog užpilkite sūrymu.

Grybai išrūgsta per 2 savaites, o šaltai laikomi valgyti tinkami 3-4 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)