Šventiškai išsipuošusios žvaigždės žengė raudonuoju kilimu, virš kurio žiedlapius barstė serialo „Tobula kopija“ aktorė Evita Malaškevičiūtė.

Prie fotografų sienelės fotografams pozuojančias žvaigždes kalbino „Vilnius gyvai“ vedėjai – Ieva Stasiulevičiūtė ir Rimas Bružas.

Kalnų parke buvo specialiai įrengta 500 kvadratinių metrų erdvė, ne tik sauganti svečius nuo lietaus, bet ir atspindinti naujojo sezono šūkį „Gera kartu!“. Pasak renginio organizatorių, viskas sumanyta taip, tarsi į šią erdvę įžengę svečiai patektų į didžiulius TV3 namus: „Jei televizija kurtų savo namų interjerą tai jis atrodytų taip – įspūdingi 6 metrų aukščio stogai, iš kelių šimtų lempučių suformuotas milžiniškas šviestuvas, LED ekranai ir jaukių namų įspūdį sustiprinančios užuolaidas bei šviesos.“

Vakaro vedėjais tapo netikėtas duetas – televizijos vilkas Andrius Rožickas ir Mis Lietuva, „Šok su manimi“ dalyvė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

Nauju partneriu nustebino ir Vaida Skaisgirė. Ji renginyje pasirodė su paslaptingu kompanionu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, yra profesionaluis magas Mr. Fox – TV3 premjeros „Didysis magijos šou“ dalyvis.

Sezono atidarymo šventėje žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva sėdo prie specialaus žinių stalo, kur kalbino savo viešnią – TV3 televizijos generalinę direktorę Laurą Blaževičiūtę, o orų pranešėjas Naglis Šulija dėstė savo prognozes ir net leido į orų pranešėjų vaidmenį įsijausti svečiams.

Čia pat erdvę puošė ir muziejaus eksponatą primenantis humoro laidos „Svogūnų Lietuva“ meno dirbinys – auksinė svogūno statulėlė, kurią akylai, tarsi slaptasis agentas, saugojo Antanas Nedzinskas.

Dar vienos TV3 premjeros – komiško serialo „Bruto ir Neto“ herojai – aktoriai Jonas Gricius ir Šarūnas Banevičius savo barą iš serialo perkėlė į šventės erdves. Jie juokavo, kad tai – „Baras už milijoną“. Tiesa, neaišku, kokios valiutos. Už baro sukiojosi ir serialo aktorė Akvilina Ubartaitė.

„X Faktoriaus“ muzikos kambarys buvo įkurtas po milžinišku kupolu, o serialo „Moterys meluoja geriau“ damos užsigeidė turėti savo nuosavą kalną.

Naujajame sezone pirmadieniais-ketvirtadieniais žiūrovų lauks maloni staigmena – dvigubai ilgesnė socialinė dokumentika „TV Pagalba“. Penktadieniais prie ekranų kvies „Vilnius gyvai“ – nauja informacinė pramoginė laida su Ieva Stasiulevičiūte, Rimu Bružu, Kęstu Rimdžiumi ir Joringiu Šatu.

Pirmadieniais-ketvirtadieniais, po TV3 žinių, eteryje šėls kriminalinės komedijos „Bruto ir Neto“ herojai, įkūnijami aktorių Šarūno Banevičiaus ir Jono Griciaus bei kitų žinomų šalies aktorių.

Iškart po serialo, pirmadieniais – nuotykių realybės šou „Pavojingi aukštakulniai“ su trimis įspūdingomis moterimis: vedybų planuotoja Kristina Kaikariene, ambicinga teisininke Rasa Vaičekauskyte ir Lietuvos ožkų karaliene tituluojama Širvintų rajono ūkininke Dalia Ėnužyte.

Antradieniais žiūrovų lauks atsinaujinusi publicistikos ir tiriamosios žurnalistikos laida „Prieš srovę“ su Audre Kudabiene, trečiadieniais – pramogų laida „Svogūnų Lietuva“ su Arūnu Valinsku, Monika Vaičiulyte ir Antanu Nedzinsku, o ketvirtadieniais – dvigubai ilgesnė naktinės Lietuvos realybės dokumentika „Farai“.

Pirmadieniais-ketvirtadieniais žiūrovų laukia kultinio lietuviško serialo „Moterys meluoja geriau“ nuotykiai su atsinaujinusia aktorių komanda. O jau greitai per TV3 – didžiojo muzikinio projekto „X Faktorius“ trečiojo sezono startas. Muzikinius talentus – neatrastus dainininkus ir grupes – į pergalę ves Marijus Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius-Samas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.

TV3 sezono atidarymą Kalnų parke vainikavo grupės „Sel“ koncertas.