Užtepėlei paruošti reikės:

indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų
tyro alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų

Patarimas rinktis tikrai jūsų mėgstamas juodas alyvuoges (nes tai pagrindas viso recepto ir jų skonis labai svarbus, kad tiktų jums). Alyvuoges trinkite elektriniu trintuvu ar trintuvėje, vis įpildami tyro alyvuogių aliejaus.

Smulkinkite iki tokios masės, kuri jums atrodys patraukli (man patinka, kai ji nėra visiškai vientisa, o išlieka mažyčiai gabalėliai), aliejaus taip pat naudokite tiek – kiek atrodys užtektinai (pilant daugiau aliejaus – užtepėlė bus skystesnė ir atvirkščiai). Pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais pagal skonį.

Kietojo sūrio skritulėlių receptą rasite čia. Jie ne tik pagražina, bet ir suteikia ryškų skonį valgant juodųjų alyvuogių užtepėlę.

Užtepėlę tepkite ant mėgstamos duonos ar sausainėlių. Duona, be abejo, (rekomenduojame prancūzišką ar itališką) galima ir paskrudinti.