Šių metų karnavalinėje eisenoje netrūko nei pasakų personažų, nei jūrinės dvasios, nei dekoracijų. Kaip ir kasmet, pražygiavo uosto įmonių atstovai, kapitonai, įvairių miesto gamybinių įmonių kolektyvai.

Beveik vieno kilometro ilgio paradui atvykus į kruizinių laivų terminalą, pirmasis sveikinimo žodį tarė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. Jis – ir 56-osios Jūros šventės eisenos globėjas.

Arvydas Vaitkus

„Didžiausias Lietuvos turtas yra derlingos žemės, laukai, ežerai, upės ir be jokios abejonės jūra. Vieniems ji yra pramogų ir poilsio zona, kitiems – tai duona ir saugus darbas. Aš kalbu apie jus, gerbiemieji jūrininkai, jūs esate šios didžios šventės ašis. Nuoširdžiai visiems linkiu didelės gražios šventės, daug sveikatos, gerų įspūdžių“, - linkėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sveikino miestelėnus bei Klaipėdos svečius ir kvietė švęsti atsakingai, tačiau nepamiršti išradingumo bei linksmybių, kurių tris dienas truksiančioje Jūros šventėje daugiau nei 100.

Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas

„Šiandien pradedame pačią didžiausią, žaismingiausią ir gražiausią šventę Lietuvoje – Jūrų šventę. Kątik už mūsų nugarų suplazdėjusi Jūros šventės vėliava Lietuvai ir pasauliui siunčia žinią – Klaipėda pradeda švęsti savo nuostabiąją šventę, - atidarymo ceremonijos metu kalbėjo miesto meras V. Grubliauskas, - neabejoju, kad kiekvienas gausybėje renginių atras savąjį atlikėją, savąją vietą, nes Jūros šventė – visiems atvira. Sveikinu visus, pradedančius švęsti didžiuosius Lietuvos, jūrinės valstybės atlaidos – Jūros šventę“.

V. Grubliauskas kvietė susirinkusius klaipėdiečius ir miesto svečius tai daryti linksmai ir išradingai, tačiau atsakingai.

Po sveikinimo kalbų susirinkusių žūrovų laukė koncertas. LRT pristatė „Auksinio balso“ finalininkų pasirodymus.

Vakarėjant estafetę perimė Mantas Jankavičius, o prieš vidurnaktį ritmai stiprėjo – visus linksmino elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“.

Daugiau Jūros šventės akimirkų - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)