Ingredientai:

Rikota, ~180 gramų
Manų kruopos, 1,5 - 2 valgomieji šaukštai
Pienas, 180 mililitrų
Kiaušiniai, 3 vienetai
Cukrus, 75 gramai
Citrinos žievelė (pagal skonį)
Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis

Sviestą sudėti į puodą, berti manų kruopas, maišant pakepti, kol manų kruopos taps auksinės spalvos. Nuolat plakant, kad nesusidarytų gumuliukai, lėtai supilti pieną. Nuolatos maišyti, kol užvirs, tada dar maišant pavirti kelias minutes, nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti. Košė turi būti tirštesnė.

Kiaušinių trynius sumaišyti su 50 g cukraus kol pabals, tada sumaišyti su rikota iki vientisos masės.

Į gautą masę sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (galite nedėti visai arba keisti kitas mėgstamais priedais: vanile, razinomis) ir vėl maišyti iki vientisos masės.

Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį atsargiai įmaišyti į turimą masę.

Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.

Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Skanaus linki Ieva V.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)