Produktai:

4 morkų
3 obuolių
3 šaukštų cukraus (daugiau ar mažiau priklauso nuo obuolių rūgštumo)
70 g manų kruopų
2 kiaušinių
100 g grietinės
1 citrinos žievelės
30 g sviesto
cinamono
druskos

Kaip gaminti:

1. Morkas ir obuolius stambiai sutarkuojame.

2. Sumaišykite juos su kiaušinių tryniais, manų kruopomis, cukrumi ir grietine.

3. Įberkite cinamono, nutarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos.

4. Baltymus išplakite iki standumo. Įmaišykite į morkų masę.

5. Supilkite viską į sviestu išteptą formą. Viršų pašlakstykite tirpintu sviestu. Kepti 160 laipsnių temperatūroje aie pusvalandį (arba kol įbestas medinis pagaliukas bus sausas)

6. Patiekti galite vieną, su grietine, su uogiene ar švelniu padažu. (Aš patiekiau su naminiu vaniliniu padažu)

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją