Beveik visos tautos kepa omletus, na bet ypatingai įdomus itališko omleto receptas – italai užpildo omletą sūriu, daržovėmis, žolelėmis, mėsa ir pan. Pavyzdžiui, Neapolyje omletą patiekia su makaronais.

2 porcijos

Produktai:

5 kiaušiniai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 – 3 pomidorai,
1 svogūnas,
100 ml pieno,
gabalėlis norimos rūkytos mėsos,
sauja žalumynų – petražolių,
krapų,
kalendros,
druskos,
malto muskato riešuto.

Kaip gaminti:

1. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite, apkepkite alyvuogių aliejuje. Iš karto suberkite ir smulkintą mėsą. Kepkite, kol svogūnai apsidarys gelsvi.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite, išimkite sėkleles, suberkite į keptuvę su svogūnais ir mėsa, pakepkite apie 10 min., įberkite druskos, žiupsnelį ar du malto muskato riešuto. Viską išmaišykite.

3. Išplakite kiaušinius su druska, įpilkite pusę stiklinės pieno, dar kartą išplakite. Suberkite į kiaušinius žalumynų lapelius ir šakeles, stiebelius pašalinkite.

4. Išplaktus kiaušinius supilkite į keptuvę, greitai išmaišykite. Sumažinkite kaitrumą iki minimumo, uždenkite dangčiu, palikite kepti, kol neims skrusti omleto viršus.

5. Jei turite laiko, galite pakepti ant viryklės, o paskui 15-ai min. pašauti keptuvę su omletu į 180 laipsnių karštumo orkaitę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)