Produktai:

500 g kokių nors grybų,
6 didelių bulvių,
6 griežinėliai sūdytos jautienos,
1 didelis svogūnas,
30 g sviesto,
50 ml maderos vyno,
3 peletrūno šakelės,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Grybus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Jautienos griežinėlius supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite peletrūno lapelius.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, svieste pakepkite svogūno kubelius, kol suminkštės. Spalva neturi pasikeisti. Reikia kepti maždaug 10 min.

3. Tada suberkite grybus ir dar 10 min. pakepkite. Supilkite į keptuvę maderą ir troškinkite ant didelės ugnies, kol išgaruos skystis. Sudėkite jautieną ir peletrūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.

4. Bulves nuskuskite, supjaustykite 2 mm storio apskritimais. Sudėkite bulves į dubenį, pasūdykite, apliekite alyvuogių aliejumi, išmaišykite.

5. Ištepkite aliejumi apvalią gilią kepimo skardą. Sudėliokite pusę bulvių griežinėlių spirale.

6. Uždėkite ant viršaus grybų įdarą, išlyginkite. Ant viršaus sudėliokite likusius bulvių griežinėlius. Pašaukite skardą į orkaitę, kepkite 45 – 50 min., kol iškeps bulvės. Kai bulvių pyragas kiek pravės, atsargiai jį išimkite ir įdėkite į didelę lėkštę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)