4 porcijoms Jums reikės:

· 8 gabalėlių prancūziško batono
· Stiklinės žaliųjų žirnelių
· 2 nedidelių svogūnų
· Skiltelės česnako
· 5 mėtos šakelių
· Alyvuogių aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

1) Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes. Tada į keptuvę suberkite žaliuosius žirnelius ir kepkite dar 7 minutes, uždengę dangčiu (kol žirneliai suminkštės). Pagardinkite pagal skonį druska bei pipirais.

2) Prancūziško batono riekeles pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir įkiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį. Skrebučius įtrinkite česnako skiltele.

3) Nuo šakelių atskirkite mėtų lapelius. Mėtas ir žirnelius sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įliejusios truputį alyvuogių aliejaus. Gautą užtepėlę užtepkite ant skrebučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)