100 m plaukimo krūtine rungties finale R. Meilutytei tik 0,07 sekundės pritrūko iki antrą kartą iš eilės „Palau Sant Jordi“ arenoje pagerinto pasaulio rekordo, o sidabrą pelniusią rusę Juliją Jefimovą ji aplenkė daugiau nei puse sekundės.


Nepaisant to, nei pati plaukikė, nei jos treneris Jonas Ruddas nebuvo patenkinti finalo plaukimu. Vis dėlto graužtis dėl ne pačio sėkmingiausio finišo R. Meilutytė neketino.

„Tikėjausi kažko panašaus. Adrenalinas, noras laimėti kartais pamaišo ir starte pradedi plaukti per greitai. Bet vis tiek esu labai labai laiminga, negalėčiau prašyti nieko daugiau“, – sakė sportininkė.

Pirmą Nepriklausomos Lietuvos plaukimo istorijoje pasaulio čempionato aukso medalį R. Meilutytė atsiėmė kur kas santūriau nei olimpiniame Londone. Tačiau lietuvė patikino, kad viduje tiesiog švyti iš džiaugsmo.

„Žinoma, medalis labai brangus. Tik tokio šoko kaip olimpiadoje nebebuvo. Emocijų taip atvirai galbūt nerodžiau, sulaikiau jas viduje, bet šis apdovanojimas man reiškia tiek pat kaip anas. Pamatyti kylančią Lietuvos vėliavą – puiku“, – išgyvenimais dalinosi plaukikė.

Kiek vėliau oficialioje spaudos konferencijoje R. Meilutytė pasakojo ir apie kitas savo svajonės, kurios pamažu pildosi.

– Atrodėte labai rami prieš startą. Neskubėdama pasiruošėte, užlipote ant starto bokštelio. Ar teisingas susidarė įspūdis, kad jūs niekada nesinervinate? – žurnalistai paklausė naujosios pasaulio čempionės

– Aš jaudinuosi, bet nepernelyg. Į baseiną įėjau paskutinė, žinau, kad teisėjai laukė, bet stengiausi likti rami ir pasiruošti startui.

– Lietuva pasaulyje žinoma kaip krepšinio šalis. Ar dabar plaukimas tapo populiaresnis?

– Po Londono olimpiados susidomėjimas plaukimu Lietuvoje padidėjo. Apie tai aš ir svajojau. Ką tik mano gimtajame mieste buvo atidarytas naujas baseinas ir tikiuosi, kad vis daugiau vaikų užsiims plaukimu.

Krepšinio šešėlyje gyvena ne tik plaukimas, bet ir kitos sporto šakos. Kai čia, Barselonoje, mačiau, kad manęs palaikyti atvyko nemažai lietuvių, labai tuo didžiavausi.

- Prieš šį čempionatą, kitaip nei pernai olimpiadoje, jau buvote laikoma favorite. Ar dėl to buvo sunkiau?

- Nepasakyčiau. Olimpiadoje įgijau daug patirties ir tai man padėjo: labai greitos varžovės, varžybų atmosfera. Londone daug ko išmokau ir dar daug ko turėsiu išmokti ateityje, bet po olimpiados tapau ramesnė, labiau savimi pasitikinti.

- Ar per finalą galvojote apie tai, kad galėtumėte pagerinti pusfinalyje pasiektą pasaulio rekordą?

- Galvodama apie finalą turėjau tikslą tiesiog pagerinti savo rezultatą. Ryte jaučiausi geriau, bet paskui sukilo adrenalinas, pradėjau šiek tiek jaudintis ir dėl to finalo pradžioje pasirinkau pernelyg didelį tempą. Todėl distancijos pabaigoje kone numiriau. Yra taisytinų dalykų, bet esu laiminga, kad laimėjau auksą.

Primename, kad prieš 100 m plaukimo krūtine rungties finalą R. Meilutytė buvo greičiausia ir atrankos varžybose bei pusfinalyje, kuriame užfiksavo naują pasaulio rekordą – 1 min. 4,35 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)