Nuogybes šventoriuje demonstravusį užsienietį sulaikė policijos pareigūnai.

Įvykio liudytojai DELFI pasakojo, kad incidentas Katedros a. įvyko apie 13.30 val. – 20 metų Olandijos pilietis Michailas Hennik staiga nusimovė kelnes ir ėmė demonstruoti savo lytinius organus.

„Iš pradžių visi labai pasimetėme – juk ne daugiau nei 3 metrai nuo monsinjoro jis nusimovė kelnes su apatiniais žemiau kelių ir pasilenkęs pražergtomis kojomis apie pusę minutės demonstravo savo sėdimąją su tabaluojančiomis genitalijomis“, – sakė įvykio liudytoja Vida Vrubliauskienė.

„Patikėkite, viskas labai gerai matėsi, jis to norėjo“, – užsieniečio elgesiu piktinosi moteris.

Pasak jos, šalia jauno olando stovėjo jo tėvas, motina ir nepilnametė sesuo.

Priblokšti vilniečiai iš pradžių norėjo skambinti policijai, tačiau suprato, kad pagalbos gali nesulaukti – pareigūnai prižiūrėjo viešąją tvarką Gedimino pr.

„Nubėgome ir atsivedėme pareigūnus – jį sulaikė Katedroje, užsimovęs kelnes jis bandė pasprukti“, – sakė moteris.

„Man sunku pasakyti, kodėl taip jis pasielgė – galbūt manė, kad mes smerkiame homoseksualų eitynes, tačiau tai mes net neakcentavome – monsinjoro kvietimu atvykome prie Katedros bendrai maldai už vertybes, už tyrą šeimą, už tikėjimą ir dorą“, – liudytojos teigimu, incidentas įvyko, kai maldininkai kalbėjo rožinį.

Įvykio liudytojai teigia, kad policijos pareigūnai sulaikė ir į komisariatą išsivežė Olandijos pilietį Michailą Henniką - esą jau kitą savaitę teisme turėtų būti išnagrinėta jo byla pagreitinto proceso tvarka.

Incidento prie Katedros metu buvo apie 50 žmonių, dauguma jų - vyresnio amžiaus.