4 porcijos

Produktai:

700 g šviežių arba šaldytų baravykų,
40 g džiovintų baravykų,
1 saldusis svogūnas,
2 česnako skiltelės,
sauja petražolių,
180 g jogurto arba rūgpienio,
20 ml konjako,
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 čiobrelių šakelės,
1 šaukštas apelsinų džemo,
5 šafrano siūleliai, pamirkyti šaukštelyje vandens,
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

Džiovintus grybus užpilkite 6 šaukštais virinto vandens su druska, džemu ir konjaku ir palikite 30 min. pamirkti. Paskui nusunkite ir smulkiai supjaustykite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, 6 min. pakepkite 6 šaukštuose aliejaus.

Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus džiovintus grybus, supjaustytus šviežius grybus, čiobrelius ir smulkintus česnakus. Po 2 min. suberkite susmulkintas petražoles ir skystį, kuriame mirkėte džiovintus grybus.

Troškinkite apie 30 min., kol grybai bus minkšti. Tada įberkite druskos, pipirų. Sumaišykite jogurtą su šafranų užpilu ir likusiu aliejumi. Pateikite su alyvuogėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)