Rikotos tėvynė – Italija. Šis minkštas sūris gaminamas iš karvių arba ožkų pieno, pridedant citrinos rūgšties. Rikota – baltas, labai minkštas, kreminis sūris, švelnaus, neryškaus skonio. Rikotos deda į itališkus virtinius (raviolius), rizotą, gamina makaronų patiekalus, naudoja kaip pagrindinį picos komponentą, vištienos krūtinėlės įdarą. Rikota tinkamas termiškai apdoroti sūris.

Patarimas: Jei norite gaminti desertą, pirkite rikotą plastikinėse pakuotėse, jose sūris bus drėgnesnis. Rikota laikoma šaldytuve 5 – 6 paras.

Pudingas su Rikota

Produktai:

400 g rikotos,
200 ml pieno,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai razinų,
20 ml romo,
po 30 smulkintų džiovintų apelsinų ir citrinų žievelių,
3 šaukštai manų kruopų,
4 šaukštai cukraus pudros,
1/4 šaukštelio cinamono,
1 citrinos žievelė, sviesto,
miltų kepimo formai pabarstyti.

Kaip gaminti:

Razinas pamerkite į romą. Pieną užvirinkite, suberkite manų kruopas, išmaišykite, pavirinkite, paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Rikotą sumaišykite su cukraus pudra, 1 kiaušiniu, 3 tryniais, džiovintomis žievelėmis, razinomis, cinamonu ir citrinos žievele. Kiaušinių baltymus išplakite. Manus sumaišykite su rikotos mase, paskui palengva supilkite išplaktus baltymus, išmaišykite.

Ištepkite kepimo formą sviestu, pabarstykite miltais. Sudėkite paruoštą masę, išlyginkite. Įstatykite kepimo formą į puodą su vandeniu ir valandai pašaukite į orkaitę. Iškepusį pudingą pabarstykite cukraus pudra.

Itališkas pyragas su šokoladiniu ir riešutiniu įdaru

Produktai:

1 puodelis rikotos,
1 kiaušinio trynys,
2 šaukštai cukraus pudros,
240 g šaldytų braškių,
2 šaukštai cukraus,
2/3 stiklinės šokoladinio riešutinio kremo,
3 šaukštai grietinėlės,
1 lakštas tešlos pyragėliams,
1 kiaušinis tešlai aptepti.

Kaip gaminti:

Plaktuve suplakite rikotą, trynį ir cukraus pudrą iki grietinėlės masės ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Uogas ir cukraus šaukštą išplakite iki piurė. Išplakite grietinėlę, tada sumaišykite su šokoladiniu kremu.

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Ištieskite tešlos lakštą ant sviestinio popieriaus. Ant pusės lakšto uždėkite sūrio masę, ant antros pusės – masę su šokoladu. Lakšto kraštus aptepkite kiaušiniu, sulenkite, pirštai užlenkite kraštus, suformuokite pusmėnulį.

Tešlos perteklių nupjaustykite. Aptepkite pyragą kiaušiniu. Kepkite apie 10 min., kai atvės, apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)