Jums reikės:
· 0,5 kilogramo kiaulienos išpjovos
· 100 gramų džiovintų slyvų
· 4 vidutinio dydžio bulvių
· 1 svogūno
· Alyvuogių aliejaus 50 ml
· 2-3 šakelių rozmarino
· Druskos, pipirų – pagal skonį
Gaminimas:
1) Kiaulienos išpjovą įpjaukite - padarykite savotišką kišenę.
2) Mėsą gerai įtrinkite prieskoniais, o į kišenę pridėkite prieš tai vandenyne pamirkytų džiovintų slyvų. Kišenę užtvirtinkite mediniais smeigtukais.
3) Nuluptą svogūną ir bulves supjaustykite į nedideles dalis.
4) Paruoštą kiaulienos nugarinę kepkite folija išklotoje kepimo skardoje, aplinkui pridėliokite daržovių. Pagardinkite rozmarinu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5) Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!