Produktai (4 porcijos):

1 šaukštelis želatinos;
2 tryniai;
8 šaukštai cukraus pudros;
500 gramų liesos varškės;
po 1 šaukštelį tarkuotos apelsino ir citrinos žievės;
1 šaukštelis citrinos sulčių;
2 šaukštai medaus;
250 gramų aviečių (šviežių arba šaldytų);
mėtos lapelių papuošimui.

Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite vandeniu. Trynius ištrinkite su 3 šaukštais cukraus pudros. Varškę sumaišykite su citrinos, apelsino žievele, sultimis, medumi ir išplaktais tryniais. Išmaišykite želatiną ir sumaišykite su varškės mase. Išdėliokite gautą masę į formeles ir 2 – 3 valandoms pastatykite šaltai.

2. Uogas, jei šaldytos, atšildykite. Ištrinkite su likusia cukraus pudra ir 5 min. pavirkite. Kai pravės, perkoškite per sietelį. Padažą supilstykite į desertines lėkšteles, ant viršaus uždėkite varškės desertą. Papuoškite mėtų lapeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)