Produktai (4 porcijos):
1 šaukštelis želatinos;
2 tryniai;
8 šaukštai cukraus pudros;
500 gramų liesos varškės;
po 1 šaukštelį tarkuotos apelsino ir citrinos žievės;
1 šaukštelis citrinos sulčių;
2 šaukštai medaus;
250 gramų aviečių (šviežių arba šaldytų);
mėtos lapelių papuošimui.
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite vandeniu. Trynius ištrinkite su 3 šaukštais cukraus pudros. Varškę sumaišykite su citrinos, apelsino žievele, sultimis, medumi ir išplaktais tryniais. Išmaišykite želatiną ir sumaišykite su varškės mase. Išdėliokite gautą masę į formeles ir 2 – 3 valandoms pastatykite šaltai.
2. Uogas, jei šaldytos, atšildykite. Ištrinkite su likusia cukraus pudra ir 5 min. pavirkite. Kai pravės, perkoškite per sietelį. Padažą supilstykite į desertines lėkšteles, ant viršaus uždėkite varškės desertą. Papuoškite mėtų lapeliais.