Vienas pirmųjų šios kultūros nakties renginių prasidėjo vidurdienį - V.Kudirkos aikštėje įkurta mezgimo zona. Čia susirinkusių mezgėjų tikslas - apmegzti aplinkinius medžius.

Didžiosios dalies kultūros nakties renginių oficialus startas - 18 valandą, tačiau menininkai yra menininkai, ir niekur neskubėjo - kas dar tik dėliojo eksponatus, kas surinkinėjo sceną. Už tai nevėlavo skautai. Savo programą prie Karaliaus Mindaugo paminklo jie pradėjo vieni pirmųjų. 20 valandą sostinės centrinės gatvės jau buvo sausakimšos - žmonės plūstelėjo į galerijas, iki nakties veikiančias parduotuvėles ir dirbtuves, stoviniavo prie gatvės muzikantų, skubėjo į kiemelius pamatyti šių metų kultūrinę programą.

Vilniaus paveikslų galerijos kieme rinkosi džiazo mylėtojai - čia, kartu su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu orkestru koncertavo Sasha Song, Evelina Anusauskaitė, Evelina Sašenko. Į šį renginį parduoti beveik visi bilietai - tuščių vietų buvo vos viena kita.

Viename iš kiemelių Didžiojoje gatvėje įkurtas „Trolių urvas". Jame lankytojams įteiktos internete išpopuliarėjusių „trolių" kaukės ir visi norintys dalyvavo „flashmobe".

Smalsuolių minią pritraukė „Dinner in the Sky" kranas Rotušėje: interesantų minia apačioje buvo kelis kartus gausesnė, nei vakarieniaujančių danguje.

Priešingai nei praėjusiais metais, šios „Kultūros nakties" neapkartino lietus. Atvirkščiai - rodės gaiviųjų ir ne tik gėrimų prekiautojai šį šeštadienį tiesiog klestėjo.

Akivaizdu, kad šiemet kultūrinės nakties kulminacija - Lietuvos teatro, muzikos ir kino kiemelyje. Čia dar gerą pusvalandį iki koncertų „Muzika gyvai" rinkosi naktinėtojai. Tiesa, ilgai laukus, teko dar palaukti - Rasa Bubulytė, arba kitaip „RasaBasa", į sceną dėl techninių kliūčių žengė geru pusvalandžiu vėliau, nei planuota. Tame pačiame kiemelyje suorganizuotas ir Jurgos Šeduikytės koncertas bei jos vyro Vido Bareikio pasirodymas.

Iki pat vidurnakčio arba net iki 2 valandos nakties bus galima apžiūrėti kelių šimtų menininkų darbo vaisius - meno dirbinių parodas, instaliacijas, išgirsti tiek rimtosios, tiek pop muzikos pasirodymus, sudalyvauti flamenko ar lindy-hopo šokiuose, įsijausti į skauto kailį, įvertinti jaunuosius dizainerius.

Paskaičiuota, kad kasmet per kultūros naktį Senamiesčio gatvėse šurmuliuoja dešimtys tūkstančių kultūros mylėtojų. Praėjusiais metais nemokamais renginiais susidomėjo maždaug 100 tūkstančių žmonių minia.

Šiemet oficiali „Kultūros nakties" pabaiga - apie 2 valandą, bet iš miesto publika nesiskirstė visą naktį. Net ir paryčiais centre buvo galima pastebėti švęsti nusiteikusių piliečių - skirstytis jie pradėjo tik tada, kai užsidarinėjo populiariausi Vilniaus barai.

DELFI galerijoje - kadrai iš 2012-ųjų kultūros nakties:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)