Produktai:

2 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3 šaukštai rudojo cukraus,
3 šaukštai sviesto,
1 litras šviežių braškių,
plaktos grietinėlės pagal skonį.

Kaip gaminti:

Braškes perpjaukite perpus, apibarstykite cukrumi ir palikite pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kais, pasigaminkite tešlą. Išplakite trintuvu miltus su cukrumi ir kėlimo milteliais. Supilkite pieną, sudėkite kambario temperatūros sviestą, viską gerai išmaišykite. Ištepkite kepimo formą sviestu, supilkite tešlą.

Kepkite 10 – 15 min., ko paviršius bus rusvos spalvos. Patikrinkite, ar iškepė dantų krapštuku. Jeigu nelieka tešlos gumulėlių, vadinasi, biskvitas iškepė. Jei neiškepė, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir dar 5 min. palikite kepti. Karštą biskvitą supjaustykite stambiais gabalais, sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite šviežių braškių ir apliekite plakta grietinėle.

Patarimas: Galima supilstyti tešlą į keksiukų formeles. Kai biskvitai iškeps, kiekvieną perpjaukite perpus, papuoškite braškėmis ir plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)