Siūlome penkis receptukus su žemės riešutais.

1. Žemės riešutų, kokosų ir laimo padažas

Sutrinkite maišytuvu 1 stiklinę žemės riešutų, ¼ stiklinės kokosų pieno, 2 šaukštus šviežiai spaustų laimo sulčių, 1 šaukštą nesūdyto sojų padažo, 1 šaukštą svogūnų, 2 šaukštus vandens ir 1/8 šaukštelio druskos bei pipirų. Patiekite šį padažą su šviežiomis daržovėmis.

2. Kiaulienos troškinys su žemės riešutais

Pakepinkite keptuvėje tris smulkintas kiaulienos juosteles. Pridėkite saują pjaustytų svogūnų. Kepkite maišydami 2 min. Po to sudėkite tris gabaliukais pjaustytas bulves, 2 stiklines žemės riešutų, 1 indelį (400 g) pjaustytų konservuotų pomidorų, žiupsnelį maltų aitriųjų paprikų. Įpilkite stiklinę vandens ir įberkite ketvirtadalį šaukštelio druskos bei pipirų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 min., kol suminkštės bulvės.

3. Traškios krevetės žemės riešutų apvalkale

Lėkštėje sumaišykite 1 stiklinę smulkintų žemės riešutų, ¼ stiklinės miltų mišinio apvoliojimui ir ¼ šaukštelio pipirų. Dubenėlyje išplakite vieno kiaušinio baltymą. Valytas šviežias krevetes pamerkite į baltymo plakinį, o tada apvoliokite mišinyje su riešutais. Išdėliokite krevetes ant folija padengtų grotelių ir kepkite orkaitėje po griliu 2 – 3 min. Patiekite su kepsnių (barbekiu) padažu.

4. Vištiena kinietiškai

Pakepinkite keptuvėje 1 stiklinę žemės riešutų. Supjaustykite gabaliukais 400 g vištienos krūtinėlės, pagal skonį ištrinkite juos prieskoniais. Sudėkite vištieną į atskirą keptuvę ir kepkite 6 - 7 min. Įpilkite po šaukštą sojų padažo ir balzamiko acto, pridėkite ¼ šaukštelio raudonosios paprikos. Kepkite dar 3 min. Iškepusią vištieną sumaišykite su kepintais riešutais.

5. Riešutai šokolade

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus klevų sirupo arba medaus, 2 šaukštus cukraus ir ¼ šaukštelio druskos. Suberkite 2 stiklines žemės riešutų ir gerai išmaišykite, kad riešutai pasidengtų glazūra. Sudėkite riešutus vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje 15 min., kol riešutai karamelizuosis ir taps rusvos spalvos. Atvėsusius riešutus sumaišykite su 340 g ištirpinto juodojo šokolado. Sudėkite riešutus ant kepimo popieriaus, išlyginkite juos mentele ir palaukite, kol sustings šokoladas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)