„Žmonės kasdien vis labiau įsisąmonina, kad reikia valgyti tik švarų ir sveikai užaugintą maistą. Kitas žingsnis nuo produktų pasirinkimo paprastai būna supratimas apie maisto paruošimą. Tačiau šiuolaikinis žmogus po truputį atranda, kad pats geriausias maistas jo kūnui atsiranda paprasčiausiu būdu – iš gamtos“, - savo žiniomis dalinosi Gražina Gum.

Pastaruosius metus Gražina aktyviai skiepija gyvojo maisto kultūrą Lietuvoje. Baras žaliavalgiams - tik viena iš jos veiklų. Pažinusi šią virtuvę iš užsienio meistrų ir įgavusi patirties, moteris taip pat organizuoja ir žaliavalgiškos kulinarijos kursus.

Gražina Gum gamina braškes šokolade

Žaliavalgystę Gražina Gum atrado prieš penkerius metus, tačiau žolių rinkimu, vaistiniais augalais ir maisto ruošimu ji domėjosi nuo vaikystės. Gydytojų šeimoje užaugusi Gražina visada jautė, kad maistas žmogui yra pirmieji vaistai.

Bare taip pat galima paragauti šokoladinio torto be grietinėlės ir kiaušinių, tirštų bananų ledų be pieno, picos be miltų, sušių be ryžių, saldžių šokoladinių saldainių be cukraus, kokteilių be alkoholio ir dar daugelis kitų.

„Žmonės, kurie galvoja, jog žaliavalgiai viso labo kramto alkūnės skonio morkas ir badauja, valgydami tik salotų lapus, klysta. Šis baras kaip tik paneigs visas klaidingas vaisių ir daržovių valgymo klišes“, - šypsosi G. Gum.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)