Apskrudinus mėsą, išsaugoma daugiau sulčių

Pamirškite. Tai netiesa, ir niekada nebuvo tiesa. Veikiausiai šis mitas kilo dėl susidarančios apskrudusios plutelės - matyt, ji padeda išsaugoti sultis, tiesa? Tačiau mes atlikome eksperimentą ir pasvėrėme kepsnius prieš ir po kepimo. Kai kurie buvo prieš tai apskrudinti, kiti - ne. Nebuvo visiškai jokio skirtumo tarp sulčių kiekio. Jokio.

Pagrindinis tikslas apskrudinant - suteikti papildomo skonio. Jei norite sultingos mėsos, galite ją lėtai kepinti (tai apsaugo sultis nuo išsiskyrimo). Ir visuomet šiek tiek palaikykite mėsą po kepimo, kad galėtų atgauti šiek tiek iš savo puikiųjų sulčių.

Marinuota mėsa tampa sultinga ar minkšta

Ne, tai netiesa. Marinatai paprastai gaminami iš aliejaus, citrinos, žolelių ir gali prasiskverbti tik į paviršinį mėsos sluoksnį.

Eksperimento metu nustatėme, kad po aštuoniolikos valandų marinavimo raudonojo vyno marinate išsimarinavo tik vienas milimetras jautienos. Puikus sprendimas tiems dviejų milimetrų storio kepsniams!

O jei marinate yra rūgštinio elemento - kaip kad citrinos ar acto - jūs dargi ir kenkiate mėsai. Rūgštys ima ardyti mėsos išorinį sluoksnį. Palikus per ilgai, mėsa taps per minkšta, o vėliau - ir sausa bei beskonė.

Taigi jei norite suteikti papildomo skonio plonytėms mėsos juostelėms - supjaustykite ir dešimt minučių pamarinuokite prieš kepdami.

Valgydami rožinės spalvos kiaulieną, jūs apsirgsite

Kažkada tai buvo tiesa, kadangi buvo baiminamasi trichineliozės. Kepant kiaulieną 160 laipsnių temperatūroje parazitai žūsta, bet kas nori valgyti neįkandamą mėsgalį?

Rekomenduojame kepti kiaulieną iki vidinės 140-145 laipsnių temperatūros. Palikite kiaulieną 10 minučių - vidinė temperatūra padidės penkis ar dešimčia laipsnių, bet mėsa vis dar bus maloniai drėgna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)