Su šios šalies kulinarinėmis tradicijomis mus supažindins asmeninis kadenciją baigiančios Japonijos ambasadorės Lietuvoje Miyoko Akashi virėjas Kunio Tose. Vyras dirba jau trečioje ambasadoje ir Lietuvoje praleido 3 metus ir 7 mėnesius. K. Tose teigia, jog iš lietuvių virtuvės patiekalų jam labiausiai patinka bulviniai blynai.

Virtuvės šefas pagamins sočius pietus, kurie paprastai yra ruošiami, kai rezidencijoje apsilanko garbingi svečiai. Meistras K.Tose pradės nuo tradicinio japoniško patiekalo - Tempura, kuris ruošiamas su traškia tešlos plutele. Vėliau pademonstruos, kaip yra gaminamas suši (kalifornijos ir Nigiri suši) ir atskleis patiekalo Houba-Yaki gaminimo paslaptis.

„Labai sunku rasti tikrosios japonų virtuvės patiekalų ar ingredientų Lietuvoje, tačiau didžiuosiuose prekybos centruose jau galima rasti šį bei tą, jei pasiseka. Manau, kad mano kolegos iš Japonijos, kurie dirba Lietuvoje, bando pritaikyti vietos maisto produktus", - teigė M. Akashi.