Reikės:

500 g vištienos arba kalakutienos kepenėlių;
90 g sviesto ir dar 50 g apliejimui;
3 česnako skiltelių;
2 nedidelių svogūnų;
70 g lašinukų;
70 ml brendžio;
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus kepimui;
5-6 džiovintų slyvų;
džiovintų čiobrelių arba Provanso žolelių;
pipirų bei druskos.

Lilija Larionova
"Iš pradžių reikia paruošti kepenėles, kad nebūtų karčios, būtinai išimkite visas sausgysles bei jungiamąsias plėves. Aš tiesiog atskiriu dvi širdelės formos kepenų puseles išpjaudama ir išmesdama didžiąją dalį jungiamojo audinio, kur daugiausia plėvių. Nuplaunu jas ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu", - pasakoja L. Larionova.

Gerai įkaitinkite keptuvę. Ant alyvuogių aliejaus ir trupučio sviesto pakaitinkite smulkintą svogūną bei česnaką (galima įberti žiupsnelį cukraus ir druskos - tai suteiks skoniui pikantiškumo).

Po minutės suberkite kubeliais supjaustytus lašinukus bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Ant silpnos ugnies pakepinkite apie 7 min. - labai svarbu jų neperkepti. Kepenėlės turi būti iškepusios, tačiau neperkepusios - rausvos viduje. Tokios gražios rausvos spalvos bus ir jūsų paštetas.

Visą keptuvės turinį supilkite į indą ir palikite atvėsti.

Į keptuvę įdėkite 90 g sviesto, palaukite, kol šis ištirps, tuomet supilkite brendį. Pakaitinkite apie 1 minutę, kad išgaruotų alkoholis, tuomet įberkite šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį, džiovintų čiobrelių ar Provanso žolelių. Kepenis kartu su visu kepimo skysčiu ir atskirai pagamintą česnako-žolelių-brendžio-vyno-sviesto mišinį sudėkite į trintuvę ir sumalkite iki vienalytės masės. Ją sukrėskite į indą - jis turėtų būti nedidelis ir gilus, nes paštetą reikės užpilti lydytu sviestu.

Dabar ruošiame sviesto užpilą. Trečią kartą įkaitinkite keptuvę, sudėkite likusį sviestą (50 g) ir juostelėmis supjaustytas džiovintas slyvas - kepinkite, kol sviestas ištirps ir juo užpilkite paštetą.

Virš pašteto turėtų susidaryti apie 1 mm storio sviesto sluoksnelis.
Palikite atvėsti, o vėliau kiškite į šaldytuvą. Toks paštetas po sviesto apklotu gali stovėti apie savaitę. Paštetas skaniausias po kelių dienų, bet galima valdyti ir iškart.

Visas procesas (kartu su kepenėlių pjaustymu) užima apie 30 minučių.

Skanaus!

Linkėjimai,
Lilija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)