Aštrus kalakutienos faršas

Reikės:

500 gramų maltos kalakutienos,
2 čili pipirų,
maltos mėsos prieskonių,
pusės stiklinės pupelių, čili padažo.

Pupeles apipilti su verdančiu vandeniu, kad greičiau išbrinktų.

Kalakutienos faršą įdėti į keptuvę ir kepti ant lengvos ugnies, sudėti prieskonius, smulkiai supjaustytus čili pipirus. Vis įpilti truputėlį vandens, kad mėsa neišsausėtų.

Prieš pabaigą sudėti išbrinkusias pupeles ir įpilti čili padažo (kiekvienam pagal pakeliamą aštrumo kiekį) ir įpilti grietinės.

Galima patiekti su virtom bulvėm ar ryžiais, bet skaniausia - su griežinėliais supjaustytom bulvėm, iškeptom orkaitėje.

Visas pagaminimas neturėtų užtrukti ilgiau kaip 40 min - 1 val.

Skanaus:)
Vilma

----------------------------------------------------------------------

Kalakutienos dešrelės

Kalakutienos dešreles nuplauname ir išdėliojame ant kepimo skardos taip, kad tarpuose galima būtų pribarstyti šaldytų daržovių, virš jų, pripjaustytų bulvių. Į skardą truputį įpilame vandens, bulves pašlakstome aliejumi, viską gausiai apibarstome natūraliais prieskoniais (pagal skonį) ir neaukštoje temperatūroje (170/165°C) apie valandą kepame orkaitėje.

Gražina

-----------------------------------------------------------------------

Karštos kalakutienos salotos

Reikės:

200 g kalakutienos krūtinėlės,
50g salotų,
50 g ridikėlių,
2 pomidorų,
50 g saulėgrąžų,
puselės paprikos,
pusė citrinos.

Kalakutieną supjaustyti gabaliukais,ištrinti paukštienos prieskoniais,ištrinti majonezu( arba galima atradau naują pamarinavimo būdą - pamarinuoti skystyje nuo savo marinuotų agurkų). Pamarinuoti kokias 5 valandas.

Tuo metu supjaustyti pomidorus, ridikėlius, salotas ir papriką. Tada pakepinti kalakutieną keptuvėje su trupučiu aliejaus, baigiant kepti kalakutienai, suberti saulėgrąžas ir šiek tiek pakepinti. Iškepus kalakutienos gabalėlius galima supjaustyti dar smulkiau ir su saulėgrąžom suberti ant supjaustytų daržovių. Galima apšlakstyti pusės citrinos sultimis( arba alyvuogių aliejumi).

Labai skanu tiek karštos, tiek šaltos salotos.

Kalakutienos šašlykai su daržovėmis ir grybais

Kalakutienos krūtinėlę supjaustyti pailgais gabalėliais, įtrinti prieskoniais paukštienai ir majonezu, apibarstyti smulkiai pjaustytais šviežiais krapais ir svogūnų laiškais,apibarstyti čiobreliais, įspausti kelias skilteles česnako, palaikyti bent 5 valandas. Mėsa bus minkštutė ir kvapni.

Kepti ant grotelių, papjausčius šviežių paprikų, baklažanų, pievagrybių (galima ir kitokių pagal kiekvieno skonį. Baigus kepti, suverti grandinėlę ant medinio nedidelio iešmo ir skanauti!

Skanaus!
Neringa

------------------------------------------------------------------------

Kalakutienos pyragas

Tešla:

200 g miltų
140 g sviesto (šalto)
2 šaukštai grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
3 šaukštas šalto vandens

Persijojame miltus ant stalo (lentos) ir sumaišome su druska, viduryje padarome duobutę ir ant kraštų sudedame smulkiai pjaustytą sviestą, į vidurį įmušame kiaušinį, įdedame grietinę ir vandens. Viską kapojame su dideliu peiliu, vėliau suminkome rankomis iki vientisos prie rankų nelimpančios tešlos. Tešlą suvyniojame į folija ar plėvelę ir įdedame į šaldytuvą 1 val., kad pailsėtų.

Įkaitinam orkaitę iki 190 laipsnių ir per tą laiką ištraukiam tešlą iš šaldytuvo ir didesnę dalį tešlos iškočiojam ant kepimo popieriaus pabarstyto miltais (taip bus lengviau ją įdėti į kepimui skirtą formą), kitą mažesnę dalį pasiliekam viršutinėms juostelėms. Iškočiojam iki reikiamo dydžio apie 0,5 cm pločio. Tešlą įdedame į kepimo formą ir ištempiam kraštus (galima atskirai daryti kraštus, kadangi tešla lengvai lipdosi). Tešlą gausiai subadome šakute, kad neišsipūstų ir išklojame kepimo popieriumi ir priberiame sausų žirnių/pupelių, kad tešla susigulėtų. Dedam į 190 laipsnių orkaitę, kepam 20 min.

Kol tešla kepa galima pasiruošti įdarą. Įdaras – fantazijos reikalas arba kas yra šaldytuve.

Įdaras:

500-700 g. kalakutienos faršas
1 didelė morka (apie 150-200 g)
1 nedidelis svogūnas
1 nedidelis žiedinis kopūstas (apie 150-200 g)
3 kiaušiniai
2 šaukštai pieno/grietinės/grietinėlės (pasirinktinai)
Druskos
Pipirų
Čiobrelių (smulkintas džiovintas arba šviežias)

Sutarkuojam morką, susmulkinam svogūną.
Žiedinius kopūstus susmulkinam ir pakepam 10 min keptuvėje. Išimam iš keptuvės ir paliekam atvėsti.

Pakepam svogūną, kol pradės gelti ir sudedam faršą, maišom. Po 5-10 min dedam tarkuotą morką ir apkepam, kol beveik nebesimatys žalios mėsos, padruskinam, papipirinam. Išjungiam keptuvę.

Faršą sumaišome su žiediniais kopūstais ir čiobreliais. Gautą masę sudedam į kepimo formą su tešla.

Iš 3 kiaušinių, pieno, truputėlio druskos suplakam „ale“ omletą, tiesiog, kad gautųsi vientisą masę. Ir šia kiaušinių masę apipilam pyragą.

Iškočiojam likusią dalį tešlos ir susipjaustom juostelėm, kuriom uždengiam pyragą. Juosteles galima aptempti kiaušinio plakiniu (kurio liko ant dubens dugno nuo plakinio). Apibarstom čiobreliu.
Pyragą dedam į orkaitę 190 laipsniu ir kepam apie 40 min. kol gražiai apskrus viršus.

Tik atrodo, kad darbo daug, bet nėra sunku gaminti. Užtat pyragas yra be galo sotus ir skanus.
Galima valgyti ir šaltą.

Skanaus!
Giedrė

------------------------------------------------------------

Įdaryta cukinija

1 cukinija
500 g Kalakutienos faršo
1 kiaušinis
1 svogūnas
Prieskoniai

Cukiniją nulupame. Supjaustome žiedais, vidurio sėklas išimame. Paruošiame faršą: įmušame kiaušinį, pjaustytą svogūną ir prieskonius. Ir dedame į cukinijų vidų. Šauname į orkaitę 180 C ir kepame.

Mišrainė su kalakutiena

200 kalakutienos
2 marinuoti agurkai
1 pomidoras
70g pekino salotų
Majonezo su garstyčiomis ir medumi

Kalakutieną iškepti ir supjaustyti kubeliais. Agurkėlius, pomidorą ir pekino salotas supjaustyti.Ir viską sumaišyti su majonezu (su garstyčiomis ir medumi).

Salotos su kalakutiena

1 saliero šaknis
200 g kalakutienos
200 g pievagrybių
200 g raugintų agurkų
Krienų
Majonezas

Kalakutieną iškepti supjausčius kubeliais keptuvėje, paskaninti prieskoniais. Pievagrybius žalius supjaustyti, supjaustyti agurką įdėti prieskonių krienų ir majonezo.

Mišrainė su kalakutiena II

200 g keptos kalakutienos
50 g konservuotų tamsių pupelių
50 g konservuotų kukurūzų
1 agurkas
1 pomidoras
Alyvuogių aliejus

Keptą kalakutieną supjaustyti. Agurką, pomidorą supjaustyti, visus ingredientus sumaišyti ir apipilti alyvuogių aliejumi .

Kalakutienos suktinukai su slyvomis

- 1 kalakutienos krūtinėlės
- 150 g džiovintų slyvų
- vištienos prieskonių

Kalakutieną supjaustyti smulkiomis riekelėmis, išmušti, pabarstyti prieskoniais ir susukti su gerai nuplautomis džiovintomis slyvomis. Suktinukus suverti ant iešmo ir kepti ant grotelių arba keptuvėje (jeigu keptuvėje, tai apvolioti džiūvėsėliais). Patiekti su ryžiais.

Soti mišrainė

pievagrybių 200 g
200 g keptos kalakutienos
200 g svogūnų
pipirų, baziliko krapų, majonezo

Keptuvėje pakepinti grybus ir supjaustytus svogūnus, sudėti prieskonius
Kai grybai su svogūnais iškeps, atvėsinti ir sumaišyti su smulkiai pjaustyta kalakutiena ir majonezu.

Tikrai ir sotu ir skanu.

Neringa

-----------------------------------------------------------------

Keptos kalakutienos salotos

Patiekalui reikės:

kalakutienos file,
salotų (kuo įvairesnių rūšių),
raudonojo svogūno,
avokado,
kedro riešutų (galima naudoti anakardžių rešutus),
sunokusių trešnių,
alyvuogių aliejaus, trupučio citrinų sulčių, prieskonių mėsytei bei trupučio medaus.

Kalakutienos file supjaustome juostelėmis, apšlakstome aliejumi, sutepame medumi, apibarstome prieskoniais, pipirais.

Salotų didelius lapus suplėšome, mažesnius paliekame tokius, kokie yra, žiedais supjaustome svogūnus, avokadą skiltelėmis, trešnes per pusę - išimame kauliukus.

Aliejų sumaišome su smulkintais kedro riešutais ir trupučiu citrinos sulčių, užpilame ant salotų ir išmaišome, ant viršaus dedame keptus(skaniausia kepti grilyje) kalakutienos gabalėlius.

Dalia

------------------------------------------------------------------------

Ekonomiškai kepta kalakutiena su bulvėmis

Jums reikės:

1-1,5 kg kalakutienos (gali būti krūtinėlė ar ketvirčiai);
¼ puodelio druskos;
1 a.š. pipirų;
1 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
3 – 4 vnt. česnako skiltelių;
4 v. š. aliejaus;
10 - 12 bulvių.

Gaminimo eiga:

Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio druskos). Į druskos tirpalą įdėti kalakutieną ir palaikyti šaldytuve 1 - 2 valandas.

Kalakutienos gabaliukus nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti mėsą.

Orkaitę įkaitinti iki 250° C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą bei bulves ir kepti 15 - 20 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms.

Mėsa tampa labai minkšta, skani ir kuo puikiausiai viskas iškepa!

Skanaus!
Regina A.

----------------------------------------------------------------------

Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais

Kukuliams reikės:

500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui

Sriubai reikės:

500 g.šviežių bulvių,
1 saldžiosios paprikos,
gabaliuko aitriosios paprikos,
2 morkų,
2 pomidorų,
1 didelio svogūno,
4 šauktų pomidorų padažo,
2 šaukštų grietinės,
šaukštelio krakmolo,
kiaušinio trynio,
bazilikų,
petražolių,
juodųjų pipirų,
lauro lapelių,
šaukšto druskos,
aliejaus.

Gaminimas:

Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.

Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.

Kalakutas, paverstas balandėliu

Sudėtinės dalys:

kopūstas (1 vnt.)
kalakutienos faršas (400 g.)
ilgagrūdžiai ryžiai (1 maišelis)
didelės morkos (1 vnt.)
svogūnas (1 vnt.)
sviestas (100 g.)
grietinė (50 g.)
miltai (70 g.)
druska (2 šaukšteliai)
vištienos sultinys (1 kubelis)
žali krapai (šakelė)
pomidorų padažas (4 šaukštai)
juodieji pipirai (žiupsnelis)
lauro lapeliai (žiupsnelis)
maltas muskatas (žiupsnelis)
bazilikas (žiupsnelis)

Gaminimas:

Kopūstą išvirti, nupjaustyti lapkočius. Svogūną su morką patroškinti svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėti į mėsą, suberti mirkytus ryžius, įberti pusę šaukšto druskos, po žiupsnį kitų prieskonių. Po kukulį mėsos dėti ant kopūsto lapo, sulankstyti, pavolioti miltuose ir apkepti svieste.

Dėti apkepusius balandėlius į puodą, užpilti vandeniu, pridėti druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio,krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virti apie 45 min. Valgyti su bulvėmis.

Regina R.

----------------------------------------------------------------------

Kepsnys „...Ar jau nešt kalakutą?“

Noriu Jums pasiūlyti vieną iš savo mėgstamų patiekalų - kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys papuoš Jūsų šventinį stalą, tiks ir draugų vakarėliui ar tiesiog sekmadienio šeimos pietums. Vienas šio patiekalo privalumų, kad nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas ruošiama vienu metu, kaip „vienos kepimo skardos“ patiekalas.

Mums reikės:

1 vnt (apie 1 kg) kalakuto kumpio,
1 vnt saliero gumbas,
1-2 petražolių šaknys,
1-2 pastarnoko šaknys,
2-3 morkos,
Keletas bulvių,
200-300 g pievagrybių,
(galima naudoti ir kitas sezonines daržoves- moliūgus, cukinijas, baklažanus ir kt)

Be to dar:

Pipirų mišinio, žiupsnio druskos, porą skiltelių česnako, „Provanso“ žolelių mišinio, sojų padažo, šlakelio alyvų aliejaus.

Paruošimas:

Kalakuto kumpį įtriname smulkiai kapotu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis, palaistom sojų padažu ir alyvų aliejumi ir paliekame pasimarinuoti bent porą valandų.

Daržoves nuskutame, nuvalome ir pjaustome stambiais gabalėliais- bulves- smulkesnes pusiau, stambesnes į keturias dalis, morkas, petražoles, pastarnokus – į 3-4 dalis, maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, salierą taip pat panašaus dydžio gabalėliais. Žodžiu daržoves reikia supjaustyti panašaus dydžio gabalais, kad tolygiai keptų kartu. Supjaustytas daržoves dedame į vieną dubenį, pabarstom žiupsneliu druskos, pipirų, žolelių ( ar kitų savo mėgstamų prieskonių ) ir šlakeliu alyvų aliejaus ir gerai išmaišome. Taip pat atskirame dubenėlyje suprieskoniuojame pievagrybius.

Į kepimui skirtą indą dedame kalakuto kumpį, dedame daržoves, viską pridengiame folija, įpilame truputį vandens, ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 1.5 val. (Priklausomai nuo kumpio dydžio galima pridėti dar 10-15 minučių kepimo laiko).

Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos- nuimame foliją, kad kumpis ir daržovės truputį apskrustų, ir sudedame pievagrybius.

Viskas. Patiekalas paruoštas. Kumpį dedame ant didelės serviravimo lėkštės, bulves, daržoves sudedame aplinkui. Šalia galima patiekti šviežių daržovių salotų.

... tai ar jau nešt kalakutą?

Skanaus !!!

Vita

---------------------------------------------------------------

Nuostabaus skonio patiekalas- kepti kalakutienos kebabai su humuso padažu.

4 asmenims Jums reikės:

800 g kalakutienos kumpelių
1 pakelio Santa Maria marinato su česnakais ir žolelėmis
4 vnt. tortilijų
4 medinių iešmelių

Papildomai:

2 pomidorų
1 raudonojo svogūno, pjaustyto riekelėmis
Mėgstamų salotų
200 ml natūralaus jogurto

Humusas (avinžirnių užtepas):

400 g avinžirnių (virtų arba konservuotų)
50 g aliejaus
1 šviežiai spaustos citrinos sulčių, prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis Chili explosion

Supjaustykite kalakutieną gabalėliais, suverkite ant iešmelių ir marinuokite su česnakiniu marinatu. Nuplaukite ir nusausinkite avinžirnius, įpilkite į juos aliejaus, citrinos sulčių, prieskonių ir, susmulkinę rankiniu maišytuvu, palikite šaltai pastovėti.

Supjaustykite pomidorus, raudonąjį svogūną ir salotas.

Kalakutieną kepkite 4–5 min. ant karštų žarijų, taip pat pakepkite tortilijas. Patiekite ant jų sudėję mėsą, daržoves ir užtepą.

Ramūnas

--------------------------------------------------------------------

Įdaryti makaronai

Kalakutienos faršas 500g
Kiaušiniai 2vnt
Daiginti kviečių gemalai malti 1 šaukštas
Vištienos prieskoniai
Druska
Caneloni makaronai
Aliejus
Saldžioji paprika
Žalioji cukinija
Olandiškas sūris 200-300g tarkuotas

Į faršą sudėti kiaušinius, druskos, prieskonių, kviečių gemalus ir gerai išmaišyti. Tada prikimšti faršu makaronus. Makaronus dėti į aliejumi pateptą gilesnę skardą ir ant viršaus užtepti išvirtos ir trintuve sutrintos paprikos ir cukinijos tyrę. Tada įpilti 2 stiklines vandens ir 20min. įdėti į įkaitintą iki 220 laipsnių temp. orkaitę kepti. Po to nupilti likusį vandenį, užbarstyti tarkuoto sūrio, ir dar 5 min. pakepti.

Skanaus
Dženita

---------------------------------------------------------------

Kalakutienos naminis kebabas

kalakuto filė,
pomidorai,
salotos gūžė,
raudonas svogūnas,
agurkas,
citrina,
prieskoniai vištienai.

Padažui

grietinė,
majonezas,
česnakas.

Kebabo padas iš parduotuves.

Mėsytė supjaustoma gabaliukais ir kepama keptuvėje su prieskoniais. Kol kepa, pasidarome salotas. Supjaustome svogūną, išspaudžiame citrinos sultis. Padažas daromas iš grietinės, majonezo ir išspausto česnako. Padą įdedame į orkaitę, kad pakeptų, ant pado patepame paruoštą padažą, kad nebūtų sausas kebabas, dedame mėsytę, salotas, griežinėliais pjaustytą agurką ir pomidorą, užpilame padažu, kompozicija taip kaip jūsų fantazija leidžia, ir štai skanaus visiems...

Edita

----------------------------------------------------

Paukštienos salotos su grąžgarste (rukola)

Jums reikės:

500 g. paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės;
300 g. Pekino kopūsto arba bet kokių kietesnių salotų;
100 g. grąžgarstės (rūkalos) salotų;
300 g. vynuogių;
200 g. lukštentų moliūgų sėklų;
Prieskonių paukštienai;
Prieskonių salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate);
100 g. majonezo;
Žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:

Paukštienos krūtinėlė supjaustoma šiaudeliais, užberiama prieskonių, šiek tiek druskos ir kepama (geriausia kepti visiškai be aliejaus). Kai mėsytė apskrunda, suberiame moliūgų sėklas ir viską kartu pakepiname. Tuomet belieka supjaustyti pekino kopūstą ar salotas, grąžgarstės salotas, perpjauti vynuoges (jei jos su kauliukais ir pastaruosius tiesiog pašalinti), paskaninti prieskoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek tiek pastovi šaldytuve. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Grąžgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Sveika ir skanu!

Kalakutienos salotos su mozarella, pomidorais ir špinatais

Jums reikės (6 asmenims):

500 g kalakutienos krūtinėlės;
300 g pomidorų (labiau tinka maži);
50 g saulėje džiovintų pomidorų;
100 g špinatų;
400 g moracellos sūrio;
200 g lukštentų saulėgrąžų sėklų;
20 ml alyvuogių aliejaus;
Prieskonių salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate);
Prieskonių paukštienai;
Žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga:

Džiovinti pomidorai užpilami aliejumi ir palaikomi apie valandą, kad išmirktų. Kalakutienos krūtinėlė supjaustoma šiaudeliais, užberiama prieskonių, sudedami išmirkę džiovinti pomidorai, šiek tiek druskos ir kepama (geriausia kepti visiškai be aliejaus). Kai mėsytė apskrunda, suberiame saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepiname. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarellos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti prieskoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!

Edita

--------------------------------------------------------------------

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją