Restorano „Čaichana” vyr. virėjas Mumin-Akia supažindins mus su tradicinės uzbekų virtuvės paslaptimis. Pasak jo, sriuba „Bachor“ yra itin naudinga sveikatai, atvėsina bei suteikia naujų jėgų kiekvienam kaitros nualintam žmogui.

Žemiau - video!

Sriubai pagaminti (dešimčiai žmonių) reikalingi šie ingredientai:
200g agurko,
200g balto ridiko,
200g raudonų ridikėlių,
40g svogūno laiškų,
20g krapų,
30g kalendros,
10g baziliko,
1,5 l neriebaus jogurto (tinka ir kefyras),
1,5l geriamojo vandens,
druskos, maltų juodųjų bei raudonųjų pipirų.

Perpjauname agurką per pusę ir tarkuojame jį juostelėmis. Po to imame raudonus ridikėlius, nupjauname jų galiukus ir smulkiname juos kaip ir agurką. Tą patį atliekame su baltuoju ridiku. Imame žalumynus ir juos susmulkiname. Susmulkintas daržoves dedame į vieną indą. Įpilame į tą patį indą su daržovėmis neriebaus jogurto arba kefyro. Taip pat įpilame tiek pat geriamojo vandens. Viską gerai išmaišome.

Įberiame šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Vėl viską gerai išmaišome ir mažiausiai pusvalandžiui dedame sriubą į šaldytuvą. Prieš valgant rekomenduojama ant jsriubos užberti žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų.

Gero apetito, skanaus!