Valdorfo salotos su kalakutiena

Ingredientai:

4 obuoliai
4 saliero lapkočiai
300g virtos kalakutienos
druska ir pipirai
3 v.š. majonezo

Gaminimas:

Kalakutieną, obuolius ir salierus supjaustome ir sumaišome su majonezu ir trupučiu druskos bei pipirų.

Gaivios kalakutienos salotos

Ingredientai:

Kalakutienos filė, virta, 120 gramų
Salierai, šaknis, 1 vienetas
Obuoliai, 1 vienetas
Citrinos, 1 vienetas
Jogurtas, natūralus, 100 mililitrų
Medus, skystas, 5 mililitrai
Druska, truputį

Gaminimas:

Išvirtą, ataušintą kalakutieną supjaustyti mažais gabalėliais, sumaišyti su virtu ir šiaudeliais supjaustytu salieru bei nuluptu ir kubeliais supjaustytu obuoliu. Salotas paskaninti išspaustomis iš citrinos sultimis ir druska, užpilti medumi sumaišytu su jogurtu. Papuošti lėkštę žalumynais, į jų vidurį įdėti salotų kauburėlį.

Vaisinės salotos su kalakutiena

Ingridientai:

200 g nevirtų gemelli ar farfalle makaronų
250 g kalakutienos krūtinėlės
2 švieži svogūnai su laiškais
60 ml citrinų sulčių
60 ml aliejaus
1 v.š. medaus
2 a.š. šviežių čiobrelių (ar 0,5 a.š. džiovintų)
2 nektarinai arba slyvos
150 g braškių

Gaminimas:

Išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Perpilame šaltu vandeniu ir paliekame nusausėti. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ir sudedame į keptuvę, kur kepame maždaug 4 minutes, kol apskrus iš visų pusių. Dubenyje sumaišome smulkintus svogūnus, makaronus ir sudedame keptą kalakutieną. Sumaišome medų, likusį aliejų, citrinos sultis ir čiobrelius. Padažą užpilame ant makaronų su kalakutiena. Dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms. Prieš patiekiant supjaustome nektarinus ar slyvas, braškes ir sumaišome kartu su kalakutiena bei makaronais.

Salotos su karšta kalakutiena

Ingridientai:

0,5 kg kalakutienos krūtinėlės;
salotų;
pomidorų;
ridikėlių;
brokolių;
svogūnų laiškų;
saulėgrąžų;
alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Kalakutieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti prieskoniais ir palikti pusvalandžiui, kad pasimarinuotų. Brokolius supjaustyti ir porą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu. Likusias daržoves supjaustyti ir gražiai sudėti į lėkštę. Kalakutieną iškepti. Saulėgrąžas sudėti į keptuvę, baigiant kepti kalakutienai, ir šiek tiek pakepinti. Kalakutieną su saulėgrąžomis dėti ant salotų. Šiek tiek apšlakstyti aliejumi ir prieskoniais.

Salotos su kepta kalakutiena

Ingredientai:

Kalakutienos krūtinėlė, 100 gramų
Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
Salotos, 200 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Pomidorai, 20 gramų
Agurkai, 20 gramų
Medus, 30 gramų
Česnakai, 4 gramai
Balta duona, 20 gramų
Aliejus, 10 gramų
Prieskoniai, 1 žiupsnelis

Gaminimas:

Kalakutienos krūtinėlės filė marinuojame su medumi, česnakais ir aliejumi. Supjaustome pomidorus, agurkus, suplėšome salotų lapus. Iškepame kalakutieną, supjaustome. Daržoves sumaišome su majonezu, ant viršaus dedame kalakutienos krūtinėlę, kiaušinį ir kepintos duonos gabalėlius.

Salotos su rūkyta kalakutiena

Ingredientai:

300 g rūkytos kalakuto krūtinėlės,
2 apelsinų,
1 šviežio agurko,
150 g sojų daigų,
100 g žemės riešutų.
Padažui:
natūralaus jogurto,
žalių petražolių,
krapų,
cukraus,
pipirų,
druskos.

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis, agurką - griežinėliais. Apelsiną nulupti, padalyti skiltelėmis ir supjaustyti gabalėliais, o išsiskyrusias sultis supilti į indą. Sojų daigus nuplikinti verdančiu vandeniu, nusunkti ir ataušinti. Žemės riešutus pakepinti ir nuimti odelę. Į jogurtą suberti sukapotus žalumynus, supilti apelsino sultis ir suplakti. Padažą paskaninti druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Paruoštus komponentus sudėti į salotinę, suberti pakepintus žemės riešutus, apipilti padažu, išmaišyti, papuošti žaliomis petražolėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją