Tai buvo paskutinis žingsnis, įgyvendinant Europos Sąjungos planus įdiegti visame pasaulyje visiems telefonams bendrą kroviklį, taip palengvinant verslo reikalais keliaujančių žmonių dalią, nes užsienyje neretai neįmanoma rasti tinkamo kroviklio.

Europos elektrotechnikos standartizacijos komitetas „CENELEC“ ir Europos telekomunikacijų standartų institutas (ETSI) išleido standartus, numatančius vienodus reikalavimus telefonų, kurie būtų pakraunami bendru krovikliu, gamybai. Kroviklis bus jungiamas per „Micro-USB“ jungtį. Naujieji standartai atsižvelgia į saugumo pavojus ir skleidžiamas elektromagnetines bangas bei užtikrina, kad bendrieji krovikliai būtų pakankamai atsparūs išoriniams trukdžiams.

Skirtingi telefonų krovikliai kelia ne tik nepatogumus vartotojams, bet ir aplinkosaugines problemas, nes keisdami mobiliuosius telefonus, vartotojai paprastai turi įsigyti naują kroviklį, o senąjį tenka išmesti.

„Atėjo laikas pramonei prisiimti įsipareigojimus pardavinėti telefonus, tinkančius naujajam krovikliui. Bendras kroviklis palengvins vartotojų gyvenimą, sumažins atliekų kiekį ir bus naudingas verslui. Šioje situacijoje tikrai galima daug laimėti“, - kalbėjo pramonės komisaras Antonio Tajanis.

Dar 2009 m. 14 stambiausių mobiliųjų telefonų gamintojų („Apple“, „Emblaze Mobile“, „Huawei Technologies“, „LGE“, „Motorola Mobility“, „NEC“, „Nokia“, „Qualcomm“, „Research In Motion“ (RIM), „Samsung“, „Sony Ericsson“, „TCT Mobile“ (ALCATEL), „Texas Instruments“ ir „Atmel“) susitarė siekti, kad būtų pradėti gaminti visiems telefonams vienodi krovikliai.

Europos Komisija tikisi, kad pirmieji bendri krovikliai ir jiems tinkantys telefonai pagal naujuosius standartus Europos rinkoje pasirodys jau 2011 m. pradžioje.