Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui

 (4)
Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...
© Shutterstock nuotr.

Parduotuvėje visa tai padaryti yra gan problematiška, nėra kur apsisukti. Ir mėsą tenka rinktis tokios kokybės, kokia siūloma. Jei nutiko taip, kad tau teko gabalas senos, gyslotos kiaulienos ar jautienos, neverta nusiminti. Žinoma, sultingo kepsnio iš tokios mėsos negausi, bet galima pagaminti šiaip neblogą kepsnį ar keptą mėsą.

Papasakosime, kaip išsisukti iš keblios padėties ir kaip suminkštinti kietą mėsą. Yra nemažai pagalbinių produktų, kurie gali suminkštinti net kietą kaip padas mėsą, suteikti jai sultingumo ir pikantiškumo.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui
© Shutterstock nuotr.

Svogūnai

Joks mėsos patiekalas neapsieina be svogūnų ir jų sulčių. Gali supjaustyti svogūną griežinėliais, smulkiai sukapoti, sumalti mėsmale ar net sutarkuoti tarka (tai puikus būdas išvengti peršalimo ligų), po to sumaišyti su mėsa 1:1 santykiu ir porai valandų palikti prispaustą.

Garstyčios

Garstyčios yra puiki mėsos kompanionė. Garstyčios (milteliai ar skystas padažas) ne tik puikiai suminkština mėsos skaidulas, bet ir suteikia jai pikantiško aromato ir lengvo aštrumo. Aptepk garstyčiomis visą mėsos gabalą arba iškart supjaustyk jį reikiamomis porcijomis, palaikyk 20 minučių, po to kepk keptuvėje ar orkaitėje.

Alkoholis

Tiks sausas vynas (raudonas arba baltas), alus ar netgi degtinė. Į vyną mėsą reikia pamerkti iš anksto, o degtinę (apytikriai 50 g) pilk į jau gaminamą troškinį ar ant kepsnio. Aluje labai gerai ištroškinsi gabalą kiaulienos ar jautienos. Nesijaudink, kad patiekalas bus su laipsniais: termiškai apdorotame produkte alkoholio nelieka, jis išgaruoja.

Citrinų, granatų, ananasų sultys

Visos šios sultys puikiai minkština mėsą, bet, naudodama tokį marinatą, stenkis neperlaikyti jame mėsos, kitaip ji gali tapti kaip guminė.

Sūrymas

Kopūstų ar agurkų sūrymas taip pat labai gerai suminkština mėsą, be to, suteikia jai ryškumo, ir papildomai sūdyti patiekalo nebereikia.

Mineralinis vanduo

Šį patikrintą būdą suminkštinti mėsą rekomenduoja patyrę virtuvės šefai. Pasak jų, geriausia rinktis gydomąjį-profilaktinį poveikį turintį mineralinį vandenį.

Krakmolas

Pabandyk užmerkti kietą mėsą vandenyje su ištirpintu bulvių krakmolu – rezultatas tave nustebins. Sultingi kąsneliai su traškia plutele garantuoti.

Kefyras

Sumaišyk rūgštaus pieno produktą su mėgstamais prieskoniais ir šiuo mišiniu porai valandų užpilk mėsą.

Sojų padažas

Mėsa, 1–1,5 val. pamarinuota sojų padaže, įgyja minkštumo, sodriai tamsią spalvą ir specifinį skonį. Rekomenduojame!

Paeksperimentavusi su įvairiais marinatais, išsirinksite labiausiai pagal skonį tinkantį variantą. Ir dar vienas svarbus dalykas gaminant bet kokios rūšies mėsą: niekada, jokiomis aplinkybėmis (nebent ruoši specifinį patiekalą, kuriame toks punktas nurodytas) nesūdyk mėsos iš anksto! Druska iš jos ištraukia visas sultis dar nė nepradėjus gaminti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.