Skaitytojai atsako: mėgstamiausias kalėdinis patiekalas 40 idėjų šventiniam stalui

 (1)
Kalėdos kiekvienuose namuose turi vis kitokias tradicijas, tačiau maisto kultūra svarbi beveik visuose. Ką gaminti ir kuo nukloti kalėdinį stalą? Atsako mūsų skaitytojos.
anyta, uošvė, močiutė, kulinarė, maistas, višta, moteris, pagyvenusi
© Shutterstock nuotr.

Vaida: pyragėliai su džiovintų grybų įdaru.

Milda: kepintos krevetės su graikiškais riešutais ir specialiu padažu.

Dovilė: tradicinė silkė su burokėliais.

Jelena ir dar kelios skaitytojos: silkė pataluose (bulvės, burokėliai, grybai, morkos, svogūnas ir t.t.).

Santa: kepta kalakutiena su baravykų įdaru.

Monika ir dar kelios skaitytojos: balta arba lietuviška mišrainė.

Diana: kepta žąsis, kimšta daržovėmis.

Nuotr. Shutterstock

Sniegita: vištienos vyniotinis, įdarytas baravykais.

Živilė: netradicinis, bet labai gardus  silkių  tortas.

Silverija: aguoninis keksas arba pyragėliai, įdaryti aguonų įdaru.

Loreta: pyragas su džiovintais vaisiais.

Lina: orkaitėje keptas, daržovėmis, grybais ir džiovintomis slyvomis kimštas karpis.

Kristina: kepta antis, įdaryta obuoliais.

Vaida: kepta karka su gardžiu garnyru.

Nuotr. Shutterstock

Inga:  močiutės krosnyje kepta vištiena.

Diana: biskvitinis tortas su konservuotais ananasais.

Vilma: kepta lydeka su svogūnų padažu.

Janina: aguonų pienas ir kūčiukai.

Sigita: cepelinai, įdaryti džiovintais grybais.

Jolanta: kokorai (virtų bulvių pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru).

Raminta: silkė su cinamono padažu.

Nuotr. Shutterstock

Akvilė: žuvies kotletai.

Edita: kepta antis, įdaryta džiovintais abrikosais ir slyvomis.

Eglė: pievagrybiai, pavolioti džiūvėsiuose ir apkepti keptuvėje.

Auksė: barščiai su baravykais.

Renata: saldi sriuba iš džiovintų vaisių.

Orinta: orkaitėje keptas kalakutas su pikantišku įdaru.

Aušra: kepti ėrienos šonkauliukai.

Nina: keptas viščiukas, medaus-garstyčių padaže.

Goda: bulviniai blynai (panašūs į žemaičių blynus) su grybų įdaru.

Inga: šviežių ir raugintų kopūstų blyneliai.

Vaiva: salotos su žuvimi ir graikiniais riešutais.

Nuotr. Shutterstock

Lauryna: meduolinis namelis.

Urtė: pievagrybiais įdarytas karpis.

Justė: tradicinis medaus tortas.

Jūratė: sindokai (burokėliai, silkė, grybai)  tai aukštaitiškas patiekalas.

Tina: riešutų pyragas.

Nuotr. Shutterstock

Vaidilė: kiaulienos sprandinė, įdaryta džiovintais vaisiais ir riešutais.

Aistė: virtas liežuvis su krienų padažu. 

Gabrielė: sumuštiniai, padaryti iš keptos juodos duonos, majonezo, pomidoro, kiaušinio ir šviežių krapų (viskas sudėta sluoksniais).

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.