Minkštas plikytas bulvių plokštainis su šonine

 (19)
Šis bulvių plokštainis tikrai nenusakomo gardumo, labai purus ir minkštas. Tiesiog tirpsta burnoje!
© Shutterstock nuotr.

Ką vertėtų įsidėmėti, prieš imantis veiklos virtuvėje? Prieš baigdamos kepti plokštainį, šiek tiek padidinkite temperatūrą, tuomet viršuje esanti plutelė bus traškesnė. Be to, kuo daugiau į tarkius įpilsite pieno ir riebaliukų, tuo plokštainis bus minkštesnis ir puresnis. Mėgstantiems sočiau, siūlau patiekalą gardinti ne tik grietine, bet ir svieste pakepintais spirgučiais.
Šį puraus kugelio receptą greičiausiai žino visos įgudusios ir mėgstančios virtuvėje sukiotis moterys. O jei esate jauna ar jums gudrybių neperdavė mama arba močiutė, perduodame mes :)

Reikės:
10-12 bulvių,
200 ml pieno,
1 svogūno,
300-400 g karštai rūkytos šoninės,
1 kiaušinio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
grietinės.

Gaminimas. Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.

Tuomet sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą šoninę, pabarstykite pipirais bei druska ir dar šiek tiek pakepkite. Užpilkite mėsą pienu ir palaukite, kol užvirs. Kitos šeimininkės, kol čirška mėsytė su svogūnais, atskirame inde užvirina pieną, tačiau man smagiau viską daryti vienoje keptuvėje. Be to, čia ir slypi visa kugelio purumo gudrybė - pieną piltį į keptuvę su svogūnais.

Keptuvės turiniu užplikykite nusunktus bulvių tarkius, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą.

Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepkite maždaug valandą, kol gražiai apskrus. Įsmeigusios į plokštainį medinį krapštuką, jį turite ištraukti neapsivėlusį.

Patiekite su grietine.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.