Labai gardus kiaulienos plovas

 (2)
Sekmadienis buvo toks naminis ir tingus, kad pietums nieko geresnio nesugalvojom, kaip tik smagiai krėsti produktus į puodą ir vis troškinti...
© Shutterstock nuotr.

Gaminom su Ričardu kiaulienos plovą. Pirmą kartą, beje, bet visai neprastai mums pavyko. Gal ryžių galėjom daugiau dėti, bet mes norėjom ne valdiško plovo  kai gabaliukų ieškai tarp ryžių, o suvalgęs imi save tikinti, kad greičiausiai nepastebėjai ir JAU suvalgei...

Taigi imam storapadį tvirtą puodą ir darbuojamės.

34 porcijoms reikės:

400 g kiaulienos,

250 g ryžių,

2-3 vidutinių morkų,

2 svogūno galvų,

0,5 raudonos paprikos,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

kmynų,

prieskonių (tiks ir šašlyko),

2 česnako galvų (neluptų),

kukurūzų aliejaus.

GAMINIMAS:

Negailėdamos į puodą šliūkštelėkite kukurūzų aliejaus ir pakepinkite jame kiaulienos gabaliukus (dydis  kaip guliašui), kol šie dailiai paskrus. Kai jau tampa dailūs, dedame žiedais supjaustytus svogūnus ir troškiname iki jie pagels (apie 10 min.).

Per tą laiką nuskutame ir šiaudeliais supjaustome morkas (galime smulkinti ir burokine trintuve, bet mes nenorėjome sutižusių morkų). Kai svogūnai pagelsta, suberkite morkas ir vėl kaitinkite, nuolat pamaišydamos, kol šios suminkštės.

Užsikaiskite virdulyje vandens. Kai morkos jau gatavos, užpilkite visas gėrybes verdančiu vandeniu (kad apsemtų), suberkite prieskonius (druską, pipirus, kmynus, šašlyko prieskonius, smulkiai pjaustytą papriką bei nenuluptą česnako galvą) ir pamaišiusios leiskite troškintis apie 2530 min. (puodo neuždenkite). Kmynai ir paprika  mano išsigalvojimas, bet mums patiko. Galite įmesti ir nesmulkintą čili pipiriuką.

Perplaukite šaltu vandeniu ryžius. Kai mėsa su daržovėmis baigs troškintis, suberkite ryžius, šaukštu tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Tada per kiaurasamtį (jis leis tolygiai vandeniui čiurkšti, nedarys „duobutės" ryžiuose) vėl pilkite į puodą verdančio vandens, kad viską apsemtų per kelis pirštus. Jokiu būdu nemaišykite! Kai plovas ims kunkuliuoti, viryklės kaitrumą primažinkite, puodą uždenkite ir 30 min. leiskite plovui virti.

Nukaitusios dar leiskite ryžiams 5 min. pabrinkti. Pamatysite, bus dailiai gelsvi ir labai gardūs! Plovą valgykite su marinuotais arba raugintais agurkėliais.

Nuotr. Shutterstock

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.