Kokį šokoladą mėgsta lietuviai?

 (10)
Geras šokoladas lietuviui – tas, kuris pagamintas iš geros kokybės produktų, yra saldus ir turi sodrų kakavos skonį.
Šokoladą lietuviai dažniausiai valgo su draugais ir šeimos nariais.
© Shutterstock nuotr.

Tokią išvadą padarė bendrovė „Nielsen", spalio pabaigoje atlikusi tyrimą, kurio metu buvo lyginami didžiųjų gamintojų produktai. Tyrimas parodė, kad lietuviai - reiklūs vartotojai.

Apklausos dalyviams - Vilniaus ir Kauno miestų gyventojams - buvo duodama paragauti šokolado, prieš tai pašalinus nuo jo prekės ženklą. Vėliau buvo prašoma jų atsakyti į klausimus apie šokolado savybes - skonį, burnoje liekamąjį skonį, kvapą, spalvą, kietumą, tirpumą burnoje ir pan. Svarbiausi kriterijai savanorių dalyvių vertinimu puiki šokolado kokybė, intensyvus kakavos skonis ir malonus pojūtis, kai šokoladas laužomas gabaliukais. „Aklojo testo" dalyviai šias savybes dažniau priskyrė šokoladui „Karūna".

Tyrimas taip pat atskleidė kai kuriuos lietuviams būdingus šokolado pirkimo ir vartojimo įpročius. Pavyzdžiui, lietuviai šokoladą dažnai perka impulsyviai: du trečdaliai pirkėjų, eidami į parduotuvę, nė neplanuoja pirkti šokolado. Didesnė pusė tų, kurie vis dėlto ketina tą daryti, žino, kad norėtų tamsaus arba pieninio šokolado, su priedais ar be jų ir pan.

Šokoladą mūsų tautiečiai paprastai linkę valgyti antroje dienos pusėje, tarp pietų ir vakarienės, per vakarienę arba po jos. Šokoladas labai dažnai prisimenamas kaip priedas prie arbatos ar kavos. Šokoladu daugiausiai mėgaujamasi leidžiant laiką su draugais, šeimos nariais (39 proc.), poilsio akimirkomis namie, žiūrint televizorių (39 proc.). Daug mažiau jo skanauja darbe, mokykloje (17 proc.). Dažniausiai šokoladu dalijamasi su draugais (37 proc.), su sutuoktiniu (23 proc.), kolegomis (18 proc.), kitais giminaičiais (12 proc.).

Tyrime dalyvavo 250 asmenų, jų amžius - nuo 18 iki 49 metų. Iš jų - 60 proc. moterų ir 40 proc. vyrų; maždaug po lygiai (30-36 proc.) turinčiųjų pradinį/vidurinį, profesinį ir aukštąjį išsilavinimą. Du trečdaliai apklaustųjų sakė, kad jų šeimos pajamos viršija 1800 Lt per mėnesį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.