Kiaulienos pjausniai su nektarinų padažu

Iš šios mėsos ruošiu patiekalus retai. Dažniausiai būna troškiniai, bet šįkart siūlau kepsnius.
© Shutterstock nuotr.

Ką verta žinoti? Kad mėsa turės marinuotis 2 valandas. Tačiau iš esmės patiekalas lengvai paruošiamas, jokių įmantrių produktų ar pikantiškų įdarų nėra. Pikantiškiauisas čia - mėsos skonis ir saldžiarūgštis padažas.

Reikės:
8 kiaulienos pjausnių,
3 česnako skiltelių,
1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto stambiai maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio malto kumino,
druskos.

Padažui:
3 nektarinų,
1 žalio aštraus pipiriuko,
0,5 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1 stiklinės vištienos sultinio,
2 šaukštų skysto medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies,
0,25 šaukštelio druskos.

Gaminimas. Paruoškite marinatą. 3 česnako skilteles nulupkite ir suknežinkite. Dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, paruoštą česnaką, kuminą bei juoduosius pipirus, druską.

Kiaulienos pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir išklokite negilioje formoje. Ant mėsos pilkite marinatą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Dabar metas padažui. Aštrų pipiriuką dėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš visų pusių. Įdėkite į plastikinį maišelį 5 minutėms. Paskui nulupkite pipiriuko odelę, išimkite sėklas, o minkštimą smulkiai supjaustykite.

Nektarinus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Svogūno puselę bei česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Padažui gaminti skirtame puode sumaišykite nektarinus, aštrų pipirą, svogūną bei česnaką, dėkite medų, išspauskite citrinos sultis, supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą imbierą bei druską. Visa tai dėkite ant viryklės. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydamos.

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite išimtus iš marinato, nusausintus ir šiek tiek padruskintus pjausnius. Kepkite 5 minutes, apverskite ir kepkite dar 7-8 minutes, kol pasidengs rausva luobelė. Kiaulienos pjausnius patiekite su karštu nektarinų padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.