KEPK. Nuodėmingas Ievos pyragas

 (15)
Vaiva – tikra virtuvės guru. Iškepė vaikams nuostabiausią obuolių pyragą, kuriuo pavaišino ir mane. MmmMMmm!..
© Shutterstock nuotr.

Vakar po darbų užvežiau Vaivai audinių atraižų (visokie poremontiniai likučiai, gal pravers jai ūkyje), tai pataikiau saldžiu laiku - Vaiva ką tik iš orkaitės buvo ištraukusi nuostabiausią pasaulyje obuolių pyragą.

Žinoma, tai supratau tik tuomet, kai gabalas pyrago atsidūrė mano burnoj. O paskui jau negalėjau susilaikyti. Vaiva tik žybčiojo akimis ir kartojo: „Dar atpjauti?"

Prisiputau kaip erkė kraujo, pasišildžiau jos šeiminės laimės spinduliuose ir grįžau į savo tuščius namus. Na, gerai, manęs laukė Padla-Pudra, bet ar jai kepsi pyragą? O kol ji man iškeps, turės nugyventi keletą gyvenimų...

O obuolių pyragas visuomet man buvo jaukių namų simbolis. Surengsiu mažytę šventę sau ir Nielsui, kai atskris - būtinai valgysim TIKRĄ OBUOLIŲ PYRAGĄ.

Reikės:

  • 250 g sviesto,
  • 250 g cukraus,
  • 4 didelių obuolių,
  • 3 kiaušinių,
  • 150 g miltų,
  • 1 šaukštelio cinamono,
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 50 g maltų migdolų (arba migdolų drožlių),
  • tarkuotos citrinos žievelės.


Gaminimas:

Nulupkite obuolius, perpjovusios išimkite sėklas ir kitus vidurius. Į metalinį dubenį įdėkite 50 g sviesto ir statykite ant lėtos ugnies. Vos sviestas ištirps, suberkite ten obuolius ir 50 g cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps, pradės karamelizuotis. Obuoliai turi būti apvelti sviesto ir cukraus mišiniu.
Nukėlusios dubenį nuo ugnies, jo turinį supilkite į kepimo skardą. Tepti jos riebalais nereikės, nes jau sviesto bus užtektinai. Ant obuolių patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės. Kol obuoliai atvės, pasigaminkite tešlą.

Taigi liko mums po 200 g sviesto ir cukraus. Ką darom? Krečiame juos į dubenį ir gerai išsukame mediniu šaukštu: pirma - sviestą, paskui - jį kartu su cukrum (sviestą būtų gerai jau turėti minkštą, tad jei sumanėte kepti pyragą ryte, išimkite iš šaldytuvo sviestą jau iš vakaro). Išsukusios šitą geltoną masę, dar labiau ją pageltoninkite - supilkite 3 išplaktus kiaušinius ir vėl sukite. Paskui maišydamos suberkite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, riešutus.

Ant skardoje esančių atvėsusių obuolių dedate tešlą ir gražiai paskirstote, kad užklotų obuolius. Kišate visą šitą gėrį į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepate 50-60 min.

Jei rojuje būtų buvusi orkaitė, Ieva tikrai būtų gundžiusi Adomą tik tokiu obuoliniu skanėstu. Jis toks skanus, kad šalin visas dietas bent vieną vasaros vakarą! O jei dar obuolių pyragą valgysite su ledais...
Nenuobodaus jums vakaro, mielosios!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.